Insändare

Du glömmer väl inte din gamla mamma?

Ålderdom Artikeln publicerades

Mitt namn är Elmi Mahamoud och jag vikarierar i hemtjänsten. Mina arbetskamrater och jag tycker mycket om att jobba med äldre. Men genom mitt yrke har jag fått se saker som gör ont. Det handlar om att många äldre känner sig ensamma och deprimerade.

Vi som personal gör vårt bästa för att göra deras liv lättare och ljusare, men många av de äldre känner sig deprimerade och tappar livslusten på grund av att de inte får besök eller kontakt med sina familjer. Det blir väldigt fel när barnen inte tar sig tid för sina gamla föräldrar, utan istället är helt upptagna av sina egna liv. Jag vet att man måste sköta sitt liv, sina barn, sitt jobb och en massa annat, men ändå är det så väldigt viktigt att vi inte lämnar våra äldre.

När man blir äldre kan man naturligtvis drabbas av olika sjukdomar och det påverkar hela kroppen. Om den äldre då har bra kontakt och stöd inom familjen så hjälper det, och kanske klarar man sig ifrån att bli deprimerad.

Det är viktigt när man blir äldre att man fortfarande får vara en del av familjen och inte bara en ensam, döende människa.

Elmi Mahamoud