Insändare

Det räcker nu med SD:s svartmålande

Marie-Noëlle Carlsson ,
Skribenten är kritisk till Sverigedemokraternas beskrivningar av Sverige.
Foto:Claudio Bresciani/TT
Skribenten är kritisk till Sverigedemokraternas beskrivningar av Sverige.

Det räcker med alla domedagsprofetior som uppmålar vårt land intill tidernas största kollaps, skriver Marie-Noëlle Carlsson.

Bästa Sverigedemokrater. Ert upprop slank ner i min brevlåda. Jag uppmanades att göra min röst hörd, skriva en insändare och prata med mina grannar för att rätta till katastroftillståndet som Sverige befinner sig i. Ni ska veta att jag, mina grannar, mina vänner och mina kollegor tycker också att det räcker.

Det räcker med alla domedagsprofetior som uppmålar vårt land intill tidernas största kollaps. I vårt land finns fortfarande överflöd av pengar, mat och varor, i vårt land råder demokrati och fred. Överallt kan tecken på välmående och framgång bevittnas. 

Det räcker med alla dessa terrordåd mot flyktingsförläggningar, skolor och utställningar om minoritetsfolk. Vi vill leva utan att behöva skämmas för andras vidriga handlingar.

Det räcker med hetsen mot folkgrupper i olika medier. Vi vill kunna se och bedöma varje individ utifrån dennes kvaliteter.

Detta får inte fortsätta. Om inget görs närmar sig vårt vackra land fullständig kollaps.

Vi vill ha ett Sverige där staten och folket är beredda att göra rätt för sig, att leva upp till gyllene regeln: ”Allt vad ni vill att människorna skall göra för er, det skall ni också göra för dem”.

Så jag uppmanar er: Ta er tid att gå och träffa flyktingar. Se dessa människor i ögonen, våga räcka en tröstande hand, se deras glädje när de tar emot ett par strumpor att sätta på fötterna. 

Avstå från vardagens lyx, överflödiga julklappar, kostsamma propagandablad och skänk en slant till välgörenhet. Lägg på er tallrik (även jultallrik) tillräckligt med mat så att ni blir mätta och ta med resten till behövande. 

Det är dags att vi tar vårt förnuft till fånga och låter våra hjärtan tala, vilket är betydligt bättre för vårt lands verkliga framtid än en oerhört kostsam folkomröstning.

Tillsammans kan vi verkligen göra skillnad – för oss alla.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.