Insändare

Det finns ingen klimatkris

Polarisarna minskar inte, isbjörnarna mår bra, haven stiger inte onormalt, önationerna översvämmas inte, orkanerna är färre än på 40 år, skriver Sture Åström.

Nu får vi veta att mars månad varit den varmaste mars i historien, fem hundradelar av en grad varmare än 2010. På nyåret var sensationen att 2014 varit två hundradelar varmare än något annat år. I båda fallen anges felmarginalen till tio hundradelar. Påståendena om rekord är alltså inte vetenskapligt relevanta. Inte ens om de varit korrekta, betyder de något. Sedan mer än 15 år har ingen uppvärmning noterats. Data för enstaka månad eller enstaka år behöver inte betyda en ny trend.

Det rekorden avslöjar är att organisationerna IPCC, Nasa och NOAA, som levererat dessa dramatiska ”nyheter”, inte leds av riktiga vetenskapsmän. Dessa vill skrämmas med den kommande klimatkatastrofen, den som de varnat för i 25 år, men som nu inte syns ens vid horisonten. De vill förmå världens länder att verkligen skriva på det ”bindande klimatavtalet” i Paris i december, ett avtal för en global omfördelningspolitik. Domedagsprofeterna har gripits av panik, vilket förmått dem till vettlöst fusk med rådata. Året 2014 blev varmare än 1934, först sedan de ändrat avläsningarna för 1934, 80 år gamla värden. Det gäller för de flesta mätstationerna i världen. Gamla värden har sänkts, nya har höjts, så att uppvärmningen ser större ut. Detta är omvittnat av många forskare, som före och efter 2013 laddat ner de officiella mätdata i sina egna datorer, googla ”wibjörn giss”.

I USA är en tredjedel av all mätdata påhittade. När en mätstation tagits ur bruk, har man fortsatt att ange data för den, genom att interpolera mellan närliggande stationer. De ”gamla” stationerna visar ingen uppvärmning, men det gör de som inte finns.

Den uppvärmning och de utsläpp som varit, har gjort jorden grönare med större skördar, och därmed mindre fattigdom och svält. Polarisarna minskar inte, isbjörnarna mår bra, haven stiger inte onormalt, önationerna översvämmas inte, orkanerna är färre än på 40 år. Det finns ingen klimatkris.

Det finns ingen klimatkris.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Borås Tidning så godkänner du samtidigt våra regler.

På bt.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på bt.se. På tider då Borås Tidnings webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på bt.se

bt.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på bt.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Borås Tidning som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.