Insändare

Det finns ingen klimatkris

Sture Åström ,

Polarisarna minskar inte, isbjörnarna mår bra, haven stiger inte onormalt, önationerna översvämmas inte, orkanerna är färre än på 40 år, skriver Sture Åström.

Nu får vi veta att mars månad varit den varmaste mars i historien, fem hundradelar av en grad varmare än 2010. På nyåret var sensationen att 2014 varit två hundradelar varmare än något annat år. I båda fallen anges felmarginalen till tio hundradelar. Påståendena om rekord är alltså inte vetenskapligt relevanta. Inte ens om de varit korrekta, betyder de något. Sedan mer än 15 år har ingen uppvärmning noterats. Data för enstaka månad eller enstaka år behöver inte betyda en ny trend.

Det rekorden avslöjar är att organisationerna IPCC, Nasa och NOAA, som levererat dessa dramatiska ”nyheter”, inte leds av riktiga vetenskapsmän. Dessa vill skrämmas med den kommande klimatkatastrofen, den som de varnat för i 25 år, men som nu inte syns ens vid horisonten. De vill förmå världens länder att verkligen skriva på det ”bindande klimatavtalet” i Paris i december, ett avtal för en global omfördelningspolitik. Domedagsprofeterna har gripits av panik, vilket förmått dem till vettlöst fusk med rådata. Året 2014 blev varmare än 1934, först sedan de ändrat avläsningarna för 1934, 80 år gamla värden. Det gäller för de flesta mätstationerna i världen. Gamla värden har sänkts, nya har höjts, så att uppvärmningen ser större ut. Detta är omvittnat av många forskare, som före och efter 2013 laddat ner de officiella mätdata i sina egna datorer, googla ”wibjörn giss”.

I USA är en tredjedel av all mätdata påhittade. När en mätstation tagits ur bruk, har man fortsatt att ange data för den, genom att interpolera mellan närliggande stationer. De ”gamla” stationerna visar ingen uppvärmning, men det gör de som inte finns.

Den uppvärmning och de utsläpp som varit, har gjort jorden grönare med större skördar, och därmed mindre fattigdom och svält. Polarisarna minskar inte, isbjörnarna mår bra, haven stiger inte onormalt, önationerna översvämmas inte, orkanerna är färre än på 40 år. Det finns ingen klimatkris.

Det finns ingen klimatkris.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.