Insändare

De är värda en vård värd namnet

Insändare
Foto:JESSICA GOW / TT

Att det nu råder sådan personalbrist med helt orealistiska scheman, hade jag aldrig kunnat föreställa mig, skriver Lundin.

Jag läser nästan dagligen om situationen inom äldreomsorgen. Har själv 23 års tjänst, fram till 2009, som jag med glädje ser tillbaka på. Att det nu råder sådan personalbrist med helt orealistiska scheman, hade jag aldrig kunnat föreställa mig.

Psykiskt och fysiskt lidande följer i spåren. Det finns ju äldreomsorg som fungerar bra i landet. Vi får ta till oss och lära av den. Hur vore det om ni politiker lyssnade och hade en kontinuerlig dialog med vårdpersonalen. Följ med ut i verkligheten. Ingen annan än personalen vet vad som gäller.

Vårdtagarna, som dragit sitt strå till stacken hela livet, borde ju självklart få en vård som är värd namnet. Vi har vår tid på jorden, alla blir vi gamla och behöver vård och omsorg. Fråga dig: Hur skulle jag vilja ha det när jag blir gammal? Jag lovar att du får ett ärligt svar. Till er politiker och andra ansvariga: Låt hjärtat tala mer.

All vårdpersonal behöver lugn arbetsmiljö, uppskattning och en rättvis lön.

Bland det finaste som finns är att få vårda en medmänniska.

Lundin