Insändare

Därför blir heltid norm i Svenljunga

Insändare Artikeln publicerades
Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Svar till Nattpersonalen Svenljunga kommun, BT 18/12.

Grundanledningen till att fyraveckorsschema med samma intervall införs är att socialförvaltningen behöver skapa bättre förutsättningar för enheterna att hjälpas åt när det behövs. Detta innebär att man kan lägga flera schemaperioder i rad, men bemanningen beror alltid på behovet hos dem som verksamheten bygger på, brukarna.

Angående heltidsfrågan så införs det i hela Sverige. Sveriges kommuner och de fackliga parterna har gjort en överenskommelse som i allt väsentligt handlar om att detta ska vara infört 2021. Utifrån arbetsgivarens perspektiv måste vi bli mer attraktiva för att locka till oss framtidens arbetskraft samtidigt som vi behöver fler medarbetare som jobbar högre tjänstgöringsgrad än i dag för att täcka framtidens personalbehov.

Genom att införa heltid som norm tror vi att fler medarbetare kommer att gå upp i tid och samtidigt få en bättre privatekonomi och ett jämställt samhälle, vilket vi anser är en förutsättning i framtidens konkurrens om arbetskraft, så att vi kan fortsätta leverera en god kvalitet för Svenljunga kommuns brukare.

Gällande schemaläggningssystemet Time Care så är det ett verksamhetssystem som dels hjälper oss att lägga scheman som inte strider mot de lagar som reglerar hur man får arbeta, dels hjälper oss att lägga schema utifrån när brukarna behöver oss. Då det är ett verksamhetssystem krävs rätt och tillräcklig utbildning. Under hösten har därför enhetscheferna genomgått en utbildning i bemanning och schemaläggning i Time Care. Genom detta tror vi att schemaläggningen kommer bli bättre framöver utifrån olika perspektiv, brukarnas men också personalens.

Slutligen är ambitionen att behålla de medarbetare som har ett genuint intresse för vård och omsorg och även attrahera de ungdomar som är på väg in på arbetsmarknaden, så att vi säkrar att vi även i framtiden kan bibehålla en bra omsorg för invånarna i Svenljunga kommun.

Sebastian Nydén, socialchef, Svenljunga kommun

Karolina Wikmyr, personalchef, Svenljunga/ Tranemo kommun

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.