Insändare

Chefläkaren: Vi tar situationen på allvar

Replik Artikeln publicerades
Sjukhuset tar den uppkomna situationen på allvar och har under veckan arbetat för att kunna hitta lösningar för fler vårdplatser, skriver Karin Looström Muth.
Foto: Andreas Carlsson
Sjukhuset tar den uppkomna situationen på allvar och har under veckan arbetat för att kunna hitta lösningar för fler vårdplatser, skriver Karin Looström Muth.

Svar till Lars-Erik S, BT 5/7.

Jag vill börja med att beklaga er upplevelse av vården på Säs. De senaste två veckorna har varit mycket ansträngda på sjukhuset och att ha patienter i korridoren är inget vi som sjukhus önskar. Men det har varit något vi varit tvungna till under rådande omständigheter.

Sommaren är en ansträngd tid för vården, då medarbetarna ska ha semester och detta betyder att antalet vårdplatser är färre än vanligt.

”Vi har gått utmed vädjan till personalen att teckna sig för extrapass för att kunna öppna upp extra vårdplatser.”

Sjukhuset har försökt att planera för detta så gott det går men det har varit ett stort antal svårt sjuka patienter som behövt vård de senaste veckorna. Vi har som sjukhus ett ansvar för att akut sjuka patienter får den vård de behöver och tyvärr har det inneburit korridorplacering för vissa patienter.

Sjukhuset tar den uppkomna situationen på allvar och har under veckan arbetat för att kunna hitta lösningar för fler vårdplatser. Under gårdagen fattades beslut om att vi kommer att göra omdisponeringar på sjukhuset vårdplatsmässigt för att minska mängden korridorplacerade patienter.

Vi har gått ut med vädjan till personalen att teckna sig för extrapass för att kunna öppna upp extra vårdplatser. Sjukhuset har beslutat att dessa vårdplatser kommer att vara öppna de kommande 14 dagarna och sedan kommer beslutet att omprövas utifrån rådande lägesbild.

Ni är alltid välkomna att ta kontakt med sjukhuset eller patientnämnd om det finns brister i vården så att vi kan ha en dialog i det specifika ärendet.

Karin Looström Muth, chefläkare Säs

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.