Insändare

Bussen är säkrare än andra trafikslag

Insändare Artikeln publicerades

Svar till Peder Fagerström, BT 13/2.

Tack för att du hör av dig om dina upplevelser i trafiken. Även om vi uppskattar att du börjat resa med oss är det tråkigt ifall du upplevt att dina resor inte gått till på ett säkert sätt.

Resenärer ska kunna känna sig trygga när de reser med oss och säkerheten är alltid en prioriterad fråga för Västtrafik och våra partnerföretag. Alla våra förare utbildas också i att köra på ett säkert och lugnt sätt för att göra resan behaglig för våra kunder. Man ska också komma ihåg att det är säkert att resa med buss, betydligt säkrare än att till exempel åka bil eller cykla. De flesta av våra förare gör också ett mycket bra jobb ute i trafiken.

Gällande olyckorna som du nämner föll mycket snö just den veckan, vilket gjorde väglaget särskilt svårt. Precis som Nobina berättade i tidningsartikeln ska det just också ha varit orsaken till olyckorna, som lyckligtvis inte ledde till några allvarliga personskador.

Vad det gäller klädseln ska alla våra förare se representativa ut och bära den klädsel som arbetsgivaren föreskriver, i det här fallet Nobina. Vid kallt väder har Nobina egna mössor som ingår i sortimentet för deras uniformer och är tillåtna för förarna att använda under arbetstid. Till och från jobbet är det däremot tillåtet att förarna använder sina egna mössor.

Henrik Kjellberg, Västtrafik

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.