Insändare

BT:s bildsättning är fånig och obegriplig

Insändare Artikeln publicerades

Artiklarna blir fullt begripliga även utan fåniga illustrationer, skriver Leif Andersson.

Jag förstår inte varför varenda artikel på bt.se så prompt måste illustreras, att man sätter in bilder som inte har det minsta med artikeln att göra. En artikel om en brand illustreras med en bild på en brandbil och bilden är tagen vid ett helt annat tillfälle.

När polisen stoppat en bil illustreras det med en polis som man bara ser höften av med handen dramatiskt lyft för att greppa pistolen.

Häromdagen användes en monterad bild, en pizza med ett rött förbudsmärke och en kvinna som ansiktet inte syntes på och som knappade på en telefon. Artikeln handlade om en man som hotat en kvinna och förbjudit henne att äta pizza.

Jag kan ytterst lite om journalistik, det medger jag, men jag lovar att artiklarna blir fullt begripliga även utan fåniga illustrationer.

Leif Andersson

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.