Insändare

Boråsare behöver gå kurs i rondellkörning

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Anders Robertsson

Tänk om alla följde dessa enkla regler, vilken glädje man skulle sprida i trafiken, skriver BGS.

Kära, boråsare (och troligen många andra bilägare i hela landet), hur svårt kan det vara? När man kör in i en rondell ska man inte blinka alls. När man kör ut från en rondell blinkar man alltid.

Inne i rondellen ska man inte blinka alls förr-än man ska köra ut från den. Och att man blinkar när man kör ut underlättar för andra som väntar på att få köra in i rondellen, så att de vet att det är fritt fram. Om man inte blinkar när man ska köra ut ur rondellen blir det onödig väntetid för andra som ska köra in, vilket skapar irritation och onödiga köer. Allt flyter smidigare om man följer dessa enkla, men ack så praktiska och hjälpfulla regler.

Tänk om alla följde dessa enkla regler, vilken glädje man skulle sprida i trafiken. Och du som hittills struntat i att blinka kanske själv slipper att drabbas av dessa tanklösa och egoistiska människor som struntar i att tänka på andra.

BGS

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.