Insändare

Borås Tidning borde skämmas

Insändare Artikeln publicerades
Magnus Carlsson.
Foto: Mark Hanlon
Magnus Carlsson.

Varför nonchalerar BT bygdens son, Magnus Carlsson, undrar Peder Fagerström.

När man läser Borås Tidning den 12 april, dagen efter Magnus Carlssons framträdande på Åhaga med sin show ”Från Barbados till Gamla stan”, blir man både förbannad och bestört över den intetsägande artikeln om eventet. Även om det framgår att det var positiva reaktioner från publikens sida så upphöjer inte detta att det saknas ett mer utfyllt reportage med någon bild från showen.

Man skulle nästan börja undra varför man nonchalerar ”bygdens son”. Han är trots allt en av Sveriges mest meriterade och populäraste artister med en bred repertoar som hörs långt utanför våra gränser. Med andra ord en bra ambassadör för Sverige.

När man sedan betänker att han är bördig från Fristad utanför Borås så är det väl ännu mer självklart att man borde ha lyft fram honom på ett bättre sätt. Med tanke på ovannämnda kritik till Borås Tidning så förväntar jag mig en bättring i framtiden.

Peder Fagerström, Tullen, Borås

Svar direkt: BT nonchalerar absolut inte Fristadsbördige Magnus Carlsson, snarare tvärt om. Han är nog den artist som vi har skrivit mest om de senaste månaderna. I slutet av förra året träffade vi honom för en stor personintervju för att prata mer om den nya showen, och sedan dess har vi haft kontinuerlig kontakt för att höra om hur arbetet med showen har gått, vilket vi har berättat i ett par artiklar.

Vi åkte också till Alingsås för att recensera premiären av showen den 15 mars, för att boråsarna skulle kunna bilda sig en uppfattning om vad som skulle ske i Borås den 11 april.

När Magnus Carlsson kom till Borås för en fullsatt föreställning bestämde vi oss för att låta publiken skildra stämningen på plats. Det är sannolikt det du hänvisar till. Jag förstår att det kan se ut så om det är den enda artikeln du har läst, men det finns alltså mycket mer läsning än så.

Elin Thornberg, nöjesredaktör, Borås Tidning

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.