Insändare

Borås centrum är stendött kvällstid

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Aron Mikael Sik

Vi gick till en restaurang och åt, vi var de enda gästerna på stället, skriver Jaana Isokoski.

Jag läste i BT den 5 december att Kurragömmas ägare, Anna Dahl, kritiserar Stora torgets själlösa julutsmyckning. Hon säger att folk vill träffas och umgås i stan. Det håller jag med om. Även annars pågår diskussion om butikernas existens i city. Men vad gör butiksägarna själva? Ja, de stänger butiken och går hem klockan 18.

En aspekt som jag vill skicka med till denna diskussion om citys vara eller icke vara: Vi bor i centrum och är ofta ute på kvällen, så även i tisdags kväll klockan 18.15. Stora torget var öde, allt var stängt. Så trist. Vi ville julhandla och sedan gå på någon mysig restaurang och äta. Öde stad! Vi gick till en restaurang och åt, vi var de enda gästerna på stället.

Så, om cityorganisationen med butiksägare vill se oss i stan, håll för tusan öppet efter klockan 18. Speciellt nu i december. Vi som arbetar kan inte handla på dagtid. Annars går vi till Knalleland som har öppet längre. Och fortsätter att handla där framöver.

Jaana Isokoski, Borås

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.