Insändare

Borås butiker kan förenkla för cyklister

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Håkan Rosenqvist

Försök att låsa fast en cykel vid valfri butik i Borås, lycka till, det går inte, konstaterar Kenth.

Något av det roligaste man kan göra är att cykla, fast inte vanlig cykel utan elcykel. En elcykel är något helt annat än en vanlig cykel, du behöver inte vara vältränad för att använda den, det behöver inte vara mer jobbigt än att gå i normal hastighet, men risken är att man tycker att det är så kul att man trampar på så mycket man orkar – och då kan man bli vältränad av bara farten.

Mitt favoritsätt att cykla påminner om att åka skidor utför. Jag tar det lugnt uppför, låter elmotorn dra mig upp, så när det börjar gå utför så är jag utvilad och kan trycka på så mycket jag orkar.

Och även om jag tar det lugnt uppför brukar jag ändå med lätthet och ett leende passera vanliga cyklar.

Jag kör en ”Specialized turbo levo”, inte någon billig cykel precis, men man ska inte jämföra elcyklar med vanliga cyklar, för en elcykel ger så mycket mer. Även en otränad person kan cykla flera mil på en elcykel, vilket gör att användningsområdet blir mycket större och även en relativt dyr elcykel som min ger en behagligt låg milkostnad.

Det finns dock ett hindrande problem, cyklar är stöldbegärliga och man vill kunna låsa fast cykeln enkelt och säkert när man exempelvis har cyklat till en butik. Försök låsa fast en cykel vid valfri butik i Borås, lycka till, det går inte.

Själv har jag vid flera tillfällen cyklat hem och istället tagit bilen in till centrum eller Knalleland, för att det inte går att låsa fast cykeln, hur tokigt är inte det? Vill ändå starkt rekommendera köp av elcykel.

Kenth

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.