Insändare

Blev blåst på anställningen

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Hanna Franzén/TT

Hur kan en chef, helt utan motivering, återta ett löfte om anställning bara 24 timmar efter sitt beslut, undrar skribenten.

Min son fick ett glädjande besked om en provanställning på Telia kundtjänst. I avtalet ingick först tre månaders provanställning på Montico, därefter ytterligare en provanställning på ett nytt bemanningsföretag, som efter ytterligare sex månader skulle ge besked om eventuell anställning på Telia kundtjänst.

Min son skötte sin provanställning helt adekvat tills det var dags att få besked om eventuell anställning hos Telia kundtjänst. Min son fick då veta att han enligt sin chef skött sina uppgifter och att detta skulle leda till en fast anställning, varpå han genast ringde sin mor och far och berättade om att han skulle få fast arbete inom kundtjänst på Telia.

Men dagen därpå kom en chef och sa att han hade sagt fel, det skulle inte bli någon fast anställning. Hur kan en chef, helt utan motivering, återta ett löfte om anställning bara 24 timmar efter sitt beslut? Att rasera ungas första jobb och drömmar om en trygg framtid på detta makabra sätt är för mig och min familj i dagens Sverige helt sjukt.

Varning, alla ungdomar

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.