Insändare

Barnbidraget bör inte behovsprövas

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det blir nog en del administration som kostar en hel del om man ska gräva i människors tillgångar, skriver Ingemar Basth.

I Borås Tidning den 3 januari anser Jan Ericson (M) och politikerna Joar Forsell från Liberalerna samt Magnus Ek från Centerpartiet att barnbidraget borde vara behovsprövat. Det är nog inte en så bra idé som det verkar vid en närmare granskning. Det blir nog en del administration som kostar en hel del om man ska gräva i människors tillgångar.

Sen finns det ju en del rätt bemedlade personer som åker fina bilar, bor i flotta hus och lever i högönsklig välmåga, men som har en rätt medioker inkomst. Hur gör vi med dem? Ska de få bidrag eller ej?

När vi ändå är inne på bidrag så kan man ju då också tänka sig att i så fall Rut och Rot också skulle kunna vara föremål för behovsprövning. Men då går väl Ericson och hans vapendragare i taket, kan man tänka.

Ingemar Basth (MP)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.