Insändare

Anne Ludvigson: SD ett hot mot jobben

Insändare Artikeln publicerades

Det skulle vara omöjligt för mig att lägga min röst på Sverigedemokraterna, för jag tror helt enkelt inte att de tar sitt ansvar, skriver Anne Ludvigson.

På söndag är det val i Sverige och då tar vi som medborgare vårt ansvar och röstar. Vi lägger vår röst på det parti som vi tycker har den bästa politiken att föra Sjuhäradsbygden och Sverige framåt. Utmaningarna är stora inom skolan, vården, säkerheten, boendet, immigrationen och inte minsta integrationen.

Som familjeföretagare ansvarar jag för att Ludvig Svensson leds och drivs framåt på bästa sätt. Jag väljer att lägga min röst på politiker som tar ansvar för Mark, för Västra Götaland och för Sverige. Det skulle vara omöjligt för mig att lägga min röst på Sverigedemokraterna, för jag tror helt enkelt inte att de tar sitt ansvar. De ger uttryck för mångas missnöje med immigrationen och integrationen. Men hur ser Sverigedemokraternas planer ut för Mark, Västra Götaland eller Sverige i övrigt? Konkreta förslag och planer är bristfälliga och de som finns är dåligt underbyggda och ekonomin går sällan ihop.

En sak är dock klar: Sverigedemokraterna vill att Sverige skall lämna EU. Som företagare tycker jag det är helt avgörande att Sverige förblir medlem av EU. Vi är ett litet exportberoende land som har skapat vårt välstånd genom att exportera till andra länder. Var tredje svenskt jobb är kopplat till vår export. 2017 gick 87 procent av Ludvig Svenssons försäljning på export. Inom EU är det lätt för oss företagare att göra affärer och även privat kan vi enkelt handla på nätet. Vi får bättre produkter till bra priser. Vill vi gå tillbaka till ett land med stängda gränser med komplex och tung tullbyråkrati? På 1950-talet var det 30 procents tull på gardiner till Danmark – vill vi ha det så igen?

Nej, historiskt har vi knallar alltid sett fördelen med frihandel. Vi utvecklar bra produkter och tjänster som vi tar runt, först i Sverige och sedan vidare ut i världen. Det har varit bra för Sjuhäradsbygden och för Sverige. Låt oss fortsätt på den vägen.

Anne Ludvigson, familjeföretagare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.