Insändare

Äldreboende ska inte läggas ner i Svenljunga

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Janerik Henriksson/TT

Svar till Stig Hansson, BT 17/5

När det gäller Rosengränd är det som du skriver ett rykte. Det finns ingen sanning bakom det påståendet. Rosengränd är stängd eftersom brandskyddet inte var godkänt av brandmyndigheterna. Den åtgärden är det Svenljunga verksamhetslokaler som ska utföra. I dagsläget vet vi inte när detta kommer bli av. För tillfället finns det tomma platser och ingen kö till våra boenden. Därför ser vi att det inte är någon brådska.

Vad beträffar aktiviteter är det en förändring som inte blir till det sämre, utan tvärtom. Verksamheten är under uppbyggnad. Aktiviteter ska bedrivas på våra boenden som tidigare tills vidare.

Avtalet med Ekbergs har upphört på Ekbergs egen begäran, eftersom Ekbergs ville skriva om avtalet. De ville ha mer betalt för de tjänster de skulle utföra utanför central- orten. Detta eftersom det blev för dyrt för dem att köra längre sträckor. Naturligtvis är det inte kommunen som ska betala dem för den tid deras personal sitter och kör mellan olika uppdrag.

Vi i socialnämnden är väl medvetna om att vi har en åldrande befolkning som ökar i kommunen. Renovering av äldreboendena kommer att göras vid behov. Nybyggnation är något som vi planerar på sikt.

Toftalyckan används i dag till BGT, bostad med god tillgänglighet (trygghetsboende).

En enig Socialnämnd gm ordförande Kerstin Göss-Lindh (S)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.