Insändare

Äldre i Fristad förpassas till Seglora

Insändare Artikeln publicerades
Foto: Gorm,Kallestad

De äldre blir allt fler och platserna behövs även i Fristad, påpekar Frågande och arga Fristadsbor.

Till Ulf Olsson (S) och övriga politiker i kommunstyrelsen, samt till ansvariga tjänstemän inom äldreomsorgen respektive lokalförsörjningskontoret. Två avdelningar på äldreboendet Skogslid i Fristad står tomma efter att Borås låtit asylsökande ungdomar bo där. Sedan ungdomarna flyttade ut har inget hänt.

Borås styrande har inte sett till att det blivit städat och renoverat. Alltså har inte gamla och sjuka Fristadsbor kunnat få en plats där, utan de har tvingats till bland annat Viskafors och Seglora långt ifrån anhöriga och vänner. De äldre blir allt fler och platserna behövs även i Fristad. Vi vill ha åtgärder och svar snarast.

Frågande och arga Fristadsbor

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.