Insändare

Akupunktur – en ifrågasatt metod som fungerade för mig

Sjukvård Artikeln publicerades

Den utredning som startats angående läkaren Göran Olaisons metoder för att bota sina patienters besvär visar att Västra Götalandsregionen silar mygg men släpper igenom elefanter. Här jagar man kostnader på fel ställe när man istället borde se över hur man hanterar skattepengarna i den egna administrationen. Vårdavtalet mellan VG-regionen och Göran Olaison ifrågasätts.

”Jag bryr mig inte om att ”vetenskap och beprövad erfarenhet” inte vill godkänna Göran Olaisons metoder, utan är tacksam över att slippa äta alla dessa tabletter.”

Själv har jag under mer än 40 år haft stora problem med daglig huvudvärk och högt blodtryck, varit under behandling på Säs neurologi, allmänläkare på vårdcentraler, sjukgymnaster med mera – men inga behandlingar hjälpte. Det antal mediciner jag stoppat i mig genom åren utgörs bland annat av Doleron, Treocomp, Imigran och Amlodipin och ett flertal versioner av så kallade betablockerare.

För ett halvår sedan sökte jag upp Göran Olaison i Borås och han intervjuade mig noggrant om min sjukdomshistoria och min tidigare och nuvarande medicinering. Efter detta påbörjades behandling med akupunktur.

Ett antal behandlingar och några månader senare kände jag att huvudvärken blev mildare och så småningom tonade den bort helt. Jag slutade på eget bevåg med mina huvudvärkstabletter (som tidigare varit uppe i minst tre om dagen). En ”biverkning” av akupunkturbehandlingen var att blodtrycket gick ner så lågt att jag även kunde sluta me- dicinera mot detta.

Jag bryr mig inte om att ”vetenskap och beprövad erfarenhet” inte vill godkänna Göran Olaisons metoder, utan är tacksam över att slippa äta alla dessa tabletter. Det är väl en besparing om något.

Bertil Rydh