Valdebatt om näringslivet i Herrljunga

Herrljunga Artikeln publicerades
Ingemar Brink, tidigare BT-journalist, ledde valdebatten tisdag kväll i Annelund.
Foto: Inger Melin
Ingemar Brink, tidigare BT-journalist, ledde valdebatten tisdag kväll i Annelund.

Hur blir det med snöröjningen? Med bostadsbyggande? En av de sista Herrljunga-debatterna före valet handlade om landsbygd och näringspolitik.

Tisdag kväll, Kyrkans Hus i Annelund. Fokus Herrljunga hade bjudit in de lokala partierna. Med Ingemar Brink, tidigare BT-journalist som debattledare fick de berätta vad de vill göra för näringslivet i Herrljunga.

Ett axplock: Ingemar Kihlström (KD) och Ronnie Rexwall (KV) slog ett slag för snöröjningen på landsbygden. Elin Alavik (L) ville se fler enkla jobb och fler bostäder:

–Under den här mandatperiodens fyra år har Herbo byggt två hyreshus och de var beslutade perioden innan. Jag sitter i kommunstyrelsen och vi har inte haft en enda diskussion om hur vi ska bygga mer.

Gunnar Andersson(M) ville ha polis tillbaka i kommunen och att kommunen köper mer närproducerad mat. Johnny Carlsson (C) såg landsbygdens dåliga vägar som ett jätteproblem.

Börje Lundgren (MP) talade om lärlingssystem och Mats Palm (S) talade om problemen med att rekrytera folk. Christian Silver (SD) från Borås var inhoppare för Jimmie Stranne och talade om att de ville värna landsbygden. Medan Bosse Naumburg (V) ville att kommunen gör en riskanalys för vilka områden som riskerar avflyttning - som Fåglavik och Remmenedal.