Trafikolycka i Herrljunga – väg 181 avstängd

Herrljunga Artikeln publicerades

Väg 181 mellan Stenunga och Lindspång i Herrljunga kommun var på torsdagsförmiddagen delvis avstängd efter en trafikolycka.

Larmet kom in till SOS strax efter 09.00 på torsdagen. Enligt Jonas Myrén, ställföreträdande räddningschef på Herrljunga räddningstjänst rörde det sig om en singelolycka.

– Det är en lastbil som har kört av vägen och hamnat halvt i diket. Bakdelen på fordonet blockerar en av vägbanorna och föraren är avförd till vårdcentral för kontroll, sade han och fortsatte:

– Exakt vad som hänt vet vi inte, men det är väldigt halt på platsen.

Strax innan klockan 10.00 meddelade Trafikverket att man skulle påbörja bärgningsarbetet. Både polis och räddningstjänst var på plats och trafiken leddes förbi växelvis.

Arbetet förväntades pågå fram till klockan 12.00.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.