Till salu: Fotbollsplan och klubbstuga

Od/Herrljunga Artikeln publicerades
Ods klubbstuga och hela fotbollsplanen säljs nu ut. Kommunstyrelsens ordförande Johnny Carlsson (C) hoppas på att någon vill bygga bostäder på den cirka 10 000 kvadratmeter stora tomten.
Foto: privat
Ods klubbstuga och hela fotbollsplanen säljs nu ut. Kommunstyrelsens ordförande Johnny Carlsson (C) hoppas på att någon vill bygga bostäder på den cirka 10 000 kvadratmeter stora tomten.

Det är inte varje dag man kan köpa en egen fotbollsplan.

Men nu ligger en ute till försäljning – ihop med Ods FF:s tillhörande klubbstuga.

– Anläggningen är dyr att driva och vi har valt att lägga vår energi på annat. Det används för lite helt enkelt, säger Markus Wiberg som är sekreterare i Ods FF.

Det är inte bara den 10 000 kvadratmeter stora planen man säljer, utan också klubbstugan från 1975. Den har en stor samlingslokal, två omklädningsrum samt kök och matsal. Den som inte vill driva sin egen idrottsförening kan lämpligen bygga om till privatbostad och enplansvilla – men till det krävs bygglov.

– Läget är fint, planen byggdes på en gammal åker. Men fast vi har aktiva medlemmar i föreningen spelas det inga matcher längre.

Finns det någon annan fotbollsplan i byn?

–Nej, det gör det inte. Men det är nära in till planer i Annelund om man vill spela.

Vad ska ni göra med försäljningspengarna?

– De ska gå till något bra för byn, något projekt vi ska göra för det allmänna bästa. Och budgivningen på stugan och planen är redan igång, så vi ska nog få sålt den.

Kommunstyrelsens ordförande Johnny Carlsson (C) känner till försäljningen, och hoppas nu att ytan ska kunna uppfylla andra behov än tidigare.

– Min förhoppning är att någon vill bygga bostäder på marken, då skulle jag bli oerhört nöjd. Det finns ett stort behov av bostäder och en efterfrågan på att bo här i Od. Marken har dessutom ett bra läge.

– Det ska bli intressant att se vad det här landar i, säger Johnny Carlsson.

Då matcher spelades på planen kunde det ibland se ut så här då bollen sköts utanför linjerna.
Foto: Bengt Lagerstedt
Då matcher spelades på planen kunde det ibland se ut så här då bollen sköts utanför linjerna.

För den ansvariga mäklaren Therese Häggsjö vid Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är det nu ett något ovanligt objekt som ligger på hennes bord.

– Jag har sålt många annorlunda objekt, men det här är absolut första gången jag ska hitta köpare till en klubbstuga och en fotbollsplan, säger hon.

Therese Häggsjö menar att de spekulanter som finns för tomten har olika idéer för hur den kan användas.

– Någon tänker att man kan göra om fotbollsplanen till två-tre villatomter, någon annan kanske vill ha hela planen som villatomt för sig själv. Jag ser också att man exempelvis kan bygga en lagerbyggnad på marken, säger hon.

Ingen av de spekulanter som hon varit i kontakt med har velat förvärva objektet för att ha kvar fotbollsplanen.

– Någon har tänkt sig att driva en föreningsverksamhet med boulebanor på området, men ingen har hittills velat köpa fotbollsplanen för att ha den som fotbollsplan.

Under fredagen hade det hittills kommit in fem bud på objektet.

– Det rullar på, intresset finns helt klart, säger Therese Häggsjö.