”Skolan och förskolan ska lägga grunden”

Herrljunga Artikeln publicerades
Terese Eneman (V) är fotograferad vid biblioteket i Ljung: ”Det är en viktig  mötesplats i samhället”.
Foto: Inger Melin
Terese Eneman (V) är fotograferad vid biblioteket i Ljung: ”Det är en viktig mötesplats i samhället”.

Vänsterpartiet har 1 av de 31 platserna i Herrljungas kommunfullmäktige och är i opposition tillsammans med S och L. Terese Eneman är förstanamn på V:s lista.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

För mig är det viktigt att göra motstånd mot orättvisor, därför är Vänsterpartiet det självklara partiet för mig, ett antirasistiskt och feministiskt parti som alltid jobbar för en jämlikare värld.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

Att har varit med och åter starta upp en vänsterförening i Herrljunga, ett viktigt kliv för att kunna bedriva stark vänsterpolitik i kommunen. Efter 8 år utan vänsterpartiet i Herrljunga är vi laddade för att få igenom jämlikhetsreformer i kommunen!

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

Blir inte besviken, får mer kamplust. Men de beslut som tagits som innebär att de som har mycket får mer, och de som har mindre får betala notan för det, ger mig en dålig magkänsla.

4) Din hjärtefråga?

En jämlik skola, där alla får sina behov tillgodosedda. I skolan ska alla barn finna trygghet och lugn, därför behöver vi också se till att de som arbetar inom skolan har möjlighet och tid att känna sig stolta över sitt arbete. Skolan och förskolan ska lägga grunden för ett liv med möjligheter.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

Skolan, socialt och ekonomiskt utsatta samt miljön. De tre viktigaste frågorna för vår framtids skull, för att få ett jämlikt samhälle lägger vi grunden i skolan, och ser till att de som behöver mest stöd i samhället får det. Resurserna skall inte läggas på de som redan har mycket. Vi behöver göra stora insatser för miljön, för att kunna säkerställa att kommande generationer kan njuta av vår jord.

Fakta

Terese Eneman

Parti: vänsterpartiet

Ålder: 29

Bostadsort: Grude

Yrke: fritidspedagog

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: ny inom politiken, med nya och pigga idéer.

Visa mer...