Räddningstjänsten fick rycka ut på explosionslarm

Herrljunga Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Lotta Zaar
Arkivbild.

Under måndagsförmiddagen kallades räddningstjänsten till ett explosionslarm. Väl på plats fick de reda på att det skett under kontrollerade former.

Vid 11:46 kom ett SOS larm om att en explosion skulle ha inträffat vid Skattegården utanför Herrljunga. Inringaren ska ha hört en hög smäll och sett rökutveckling från en gård.

När räddningstjänsten kom fram till platsen visade det sig komma från Remmene skjutfält.

– Det var ingenting för oss. Det var en explosion med tillhörande rökutveckling på Remmene skjutfält som skedde under kontrollerade former. Den som ringde oss trodde att det kom från en gård, men så var inte fallet, säger Tomas Svantesson, inre befäl på räddningstjänsten i Herrljunga.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.