”Jag vill hjälpa dem och den som inte själv kan göra sin röst hörd”

Herrljunga Artikeln publicerades
Elin Hegg (MP) är fotograferad mitt i grönskan och naturen, viktig för hennes parti.
Foto: Inger Melin
Elin Hegg (MP) är fotograferad mitt i grönskan och naturen, viktig för hennes parti.

Miljöpartiet har en av de 31 platserna i Herrljungas fullmäktige och samarbetar med oppositionen S, V och L. Elin Hegg är andranamn på partilistan.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

– Inför valet 2010 kände jag att jag ville engagera mig. Jag började som medlem i Gröna studenter, men när jag flyttade tillbaka till Herrljunga så började jag med kommunpolitiken. Jag vill hjälpa dem och den som inte själv kan göra sin röst hörd, naturen, våra barn och kommande generationer.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

– Vi i miljöpartiet har under denna mandatperioden fått igenom en motion om att Herrljunga ska ha ett personligt ombud. Det tycker jag har varit en jätteviktigt fråga. Personligt ombud är ett stöd för personer med psykisk funktionsnedsättning.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

– När en sitter i opposition är det många av ens förslag som blir nedröstade. Men det jag tycker är tråkigast är att renoveringen av våra skolor och äldreomsorg tar så lång tid att få till. Vi har i våra budgeter försökt att snabba på detta under fler år.

4) Din hjärtefråga?

– Jag tycker det är viktigt att vi sätter miljö och klimat, vår tids ödesfråga, högst på agendan. Jag vill att alla beslut vi tar ska ha med det perspektivet. Jämställdhet och barn och unga är två andra frågor som betyder mycket för mig.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

– Jag vill fördela det mellan främst två områden. Till barn- och ungdomsverksamhet, exempelvis fritidsgård med bättre öppettider, anställa fritidsledare/pedagoger och aktiviteter för flera intressen. En del går till arbete för att stärka den psykiska hälsan bland våra invånare, det kan vara elevhälsan men även inom äldreomsorgen.

Sedan vill jag att en liten del skulle gå till utveckla våra parker och torg till gröna och naturliga mötesplatser där människor kan träffas!

Fakta

Elin Hegg

parti: Miljöpartiet de Gröna

Ålder: 30

Bostadsort: Vesene

Yrke: Bygglovsarkitekt

Tidigare politiska uppdrag i kommunen: Ledamot i Kommunstyrelsen, ledamot i kommunfullmäktige

Visa mer...