”Jag har alltid varit politiskt intresserad”

Herrljunga Artikeln publicerades
Johnny Carlsson (C) är fotograferad vid ”Kärleksstigen” nere vid Nossan. ”En vacker vandringsstig som alldeles för få känner till”.
Foto: Inger Melin
Johnny Carlsson (C) är fotograferad vid ”Kärleksstigen” nere vid Nossan. ”En vacker vandringsstig som alldeles för få känner till”.

Centern har 5 av de 31 platserna i Herrljungas kommunfullmäktige och leder kommunen i en allians med M, KD samt KV. Kommunalråd Johnny Carlsson är förstanamn på centerns lista.

1) Vad fick dig att börja jobba politiskt?

Jag har alltid varit politiskt intresserad. En av mina förebilder är den tidigare centerledaren Gunnar Hedlund. Mitt intresse för miljöfrågor var starten för mitt politiska engagemang. Jag var ordförande i Miljö och hälsoskyddsnämnden under många år.

2) Vad är du mest stolt över att ha genomfört?

Bygget av Molla förskola, skola samt den breda politiska överenskommelsen att bygga till Horsbyskolan.

3) Vad är du mest besviken över att inte ha fått igenom?

Ingen speciell fråga, men jag är besviken på att vi inte kunnat få till en jämnare och stabilare befolkningsutveckling. Bostadsbyggandet har inte nått det antal bostäder som jag räknat med.

4) Din hjärtefråga?

Landsbygdsutveckling, där vi ger företag och människor möjlighet att utvecklas.

5) Om du får fördela tio miljoner i kommunen, vart går de?

Tio miljoner är både mycket pengar och inte tillräckligt mycket att erbjuda när det gäller våra verksamheter. Jag skulle använda pengarna till investeringar. Förskola/skola i Od och en utbyggnad av Mörlanda bowlinghall med ytterligare fyra banor.

Fakta

Johnny Carlsson

Centerpartiet

Ålder: 63

Bor: Bråttensby

Yrke: Konsult inom It samt Kommunalråd

Tidigare politiska uppdrag i kommunen:

Ordförande i Miljö och hälsoskyddsnämnden, sedan ordförande i Bygg-och miljönämnden och ordförande i Tekniska nämnden, ledamot i KF och ersättare samt ordinarie ledamot i KS.

Visa mer...