Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Herrljunga Artikeln publicerades
Andreas Jakobsson kommer till Herrljunga och berättar om dumpstring – hur man lever på mat som andra slänger.
Foto: Lena Granefelt
Andreas Jakobsson kommer till Herrljunga och berättar om dumpstring – hur man lever på mat som andra slänger.

Anne Engström tipsar om sex saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

DOCKTEATER MAJA OCH BOBBO

Barnteater: Figurteaterkompaniets dockteater vänder sig till barn 2–5 år. Det är en berättelse med dockor, musik och sång om att vara vänner, bli ovänner och att kunna säga förlåt. Gratis biljetter förbokas på Herrljunga bibliotek. Föreställningen tar cirka 30 minuter.

Herrljunga Folkets park onsdag 20 november kl 10.

HOT STUFF MED VISEVERSA

Körkonsert: Kören Viseversa bjuder in till höstens show Hot Stuff. Biljetter förköps via biljetter@viseversa.se.

Herrljunga Folkets park lördag 23 november kl 19.

MISSIONSAUKTION

Auktion: Källeryds missionsförsamling ordnar en auktion där behållningen delvis går till Colombia. Kvällen inleds med att Göran Nyberg håller andakt, varefter Maria Isabel Mesa från Medellin i Colombia berättar hur hon arbetar med Skaparverkstaden, Ankla Center, genom Ankarstiftelsen. Därefter tar Daniel Kindbom från Mölltorp hand om klubban. Det finns även lotterier och servering.

Källeryds missionskyrka lördag 23 november kl 18.

JULMARKNAD I VESENE

Julmarknad: Vesene byalag ordnar julmarknad. Kaffebordet är uppdukat med hembakat.

Vesene bygdegård söndag 24 november kl 10–14.

FAMILJEQUIZ OCH PAKETAUKTION

Auktion: ”Tjejerna i sockengården” ordnar quiz och paketauktion. För familjequizet ansvarar Henrik Strömberg (sångare i dansbandet Scotts). Han underhåller även med egen musik efter fikat. Det finns servering och lotterier. Skänk gärna ett paket eller en gåva till auktionen. Del av vinsten går till att sponsra Ods skolas skolresa.

Sockengården i Od söndag 24 november kl 18.

SVINNLANDET – DUMPSTRING OCH MATSVINN

Föredrag: Journalisten, författaren och dumpstraren Andreas Jakobsson och hans familj har i fem år levt på mat som han hittat i mataffärernas sopor. I dagen Sverige kastas en tredjedel av all mat som produceras, det mesta utan att det är fel på den. Andreas Jakobsson analyserar systemfelen och pekar på konkreta lösningar. Entréavgift.

Herrljunga kulturhus, hörsalen måndag 25 november kl 18.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.