Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Herrljunga Artikeln publicerades
Filmen Pride visas på Biograf Saga i Herrljunga på onsdag.
Foto: Nicola Dove
Filmen Pride visas på Biograf Saga i Herrljunga på onsdag.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

SLÄKTFORSKARTRÄFF

Släktforskning: Kulturhuset och Herrljunga släktforskare har årets sista släktforskarträff där man tillsammans kan söka sina rötter. Ta gärna med egen dator för uppkoppling till det trådlösa nätverket. Ingen föranmälan. Enkel fika finns.

Herrljunga kulturhus, kafeterian tisdag 12 november kl 18.30.

 

FILMVISNING ”PRIDE”

Film: Filmen Pride från 2014 är en varm, kampfylld och gränsöverskridande historia om hur en grupp gayaktivister bestämmer sig för att stödja gruvarbetare i norra Wales under gruvstrejkerna 1984. Efter filmen är alla välkomna att delta i ett samtal över lite tilltugg. Dryck och godis finns att köpa. Frivillig entré (rekommenderat 0–50 kronor). Filmen ingår i Fokus på HBTQIA Herrljunga 11–16 november.

Biograf Saga onsdag 13 november kl 18.30–20.30.

 

EN LÖRDAG OM HBTQIA

Temadag: En dag ägnad åt fika, samtal, föreläsningar, utställningar och frågestunder om HBTQIA. På programmet finns bland annat ”Ett queert här – berättelser från några av oss alla” (visning, utställning, samtal), ”Queer*bygd - om normer, landsbygd och platsens vikt” (föreläsning, samtal) och Emilia Larsdotter ”Att leva normöverskridande med transidentitet – en livsresa” (berättelse, föreläsning, samtal).

Herrljunga kulturhus lördag 16 november kl 10–13.

 

LÖRDAGSLOPPIS I PARKEN

Loppis: Herrljunga folkets park ordnar årets sista loppis med många bord. Utöver loppisbord finns ett kafé med dricka, smörgåsar, korv med bröd, fikabröd och våfflor med sylt och grädde. Entréavgift 10 kronor (över 15 år, under 15 år gratis i målsmans sällskap).

Furulunds folkpark i Herrljunga lördag 16 november kl 9–13.

 

BILDER FRÅN ANTARKTIS

Reseskildring: Prästen Bernt-Åke Ögren visar bilder från Antarktis hos Skölvene NTO. Servering finns, entréavgift.

Skölvene bygdegård söndag 17 november kl 15.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.