Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Herrljunga Artikeln publicerades
Andra tisdagen i månaden är marknadsdag i Herrljunga.
Foto: Arkiv
Andra tisdagen i månaden är marknadsdag i Herrljunga.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

KNALLEMARKNAD

Marknad: Andra tisdagen varje månad hålls knallemarknad i Herrljunga. Övriga dagar kan det finnas torghandel på Torget.

Parkgatorna och Sturegatan i Herrljunga tisdag 8 oktober kl 8–13.

FIKA MED FOTO

Fotografier: Herrljunga hembygdsförening arrangerar fika med foto. Gunnar Ivarsson visar gamla Herrljungabilder och serveringen är öppen.

Herrljunga hembygdspark vid Haraberget söndag 13 oktober kl 15.

MOGENDANS I PARKEN

Dans: Varannan söndag ordnas mogen- och motionsdans till orkester i Herrljunga folkpark. På söndag spelar Lövgrens. Entréavgift, servering finns.

Herrljunga folkpark söndag 13 oktober kl 18–21.30.

ÄLGVESPER OCH BIBELSTUDIER

Kyrkligt: I Skölvene kyrka hålls älgvesper inför älgjakten. Gäsenekören och Staffan Yngvesson medverkar och prästen Gunnar Ahnér håller en kort andakt. Efteråt blir det varmkorv med bröd och kaffe med kaka. Rodhe Marstorp besöker Källeryds missionskyrka där det blir Bibel och bön i kafélokalen.

Skölvene kyrka söndag 13 oktober kl 18. Källeryds missionskyrka söndag 13 oktober kl 10.

GÅ PÅ BIO

Film: Biograf Saga visar 438 dagar – filmen om när journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien för att undersöka oljeindustrin och blev skjutna i öknen – tisdag kväll och söndag kväll. För barnen finns Fåret Shaun – Farmageddon på lördag eftermiddag och The Angry Birds 2 på söndag eftermiddag.

Biograf Saga i Herrljunga tisdag 8 oktober kl 18.30, lördag 12 oktober kl 16, söndag 13 oktober kl 16 och kl 18.30.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.