Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Herrljunga Artikeln publicerades
Se veteranfordon på hembygdsdagen vid Soldattorpet i Eriksberg på lördag.
Foto: Arkiv
Se veteranfordon på hembygdsdagen vid Soldattorpet i Eriksberg på lördag.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

KNALLEMARKNAD

Marknad: Andra tisdagen i månaden är det alltid knallemarknad vid Stadsparken på Parkgatorna och Sturegatan i centrala Herrljunga.

Stadsparken i Herrljunga tisdag 13 augusti kl 8–13.

 

HEMBYGDSDAG VID SOLDATTORPET

Hembygd: Eriksberg–Mjäldrunga–Broddarps hembygdsförening firar sitt 40-årsjubileum med en hembygdsdag vid Soldattorpet i Eriksberg. Var med och visa upp ditt veteranfordon – traktorer, maskiner, bilar, lastbilar, motorcyklar och mopeder.

Soldattorpet i Eriksberg lördag 17 augusti kl 11–16.

 

TIPSPROMENAD OCH BAKLUCKELOPPIS

Loppis: Hovs hembygdsförening ordnar tipspromenad för vuxna och barn på lördag kl 10–13. Bakluckeloppisen är öppen kl 10–14. Under dagen finns även kaffe med hembakat och kolbullar att köpa.

Hovs hembygdsstuga i Annelund lördag 17 augusti kl 10–14.

 

CYKELFEST I HERRLJUNGA OCH VÅRGÅRDA

Cykeltävling: Postnord UCI World Women's Tour West Sweden startar i Vårgårda och passerar genom Herrljunga. Lagtempoloppet körs lördag kl 15–17 med start i Vårgårda till Herrljunga där man vänder tillbaka mot Vårgårda. Kl 15.15–16.30 beräknas lagen cykla genom Herrljunga tätort. Motionsloppet Velofondo går lördag förmiddag med stopp för dricka och något att äta på Torget i Herrljunga vid 12-tiden. På söndag går linjeloppet i Vårgårda kl 11–15.

Herrljunga och Vårgårda lördag–söndag 17–18 augusti.

 

SKÖRDEDAG

Närodlat: Njut av mat från Jämtland med Kerstin Johansson. Köp närodlade produkter.

Herrljunga hembygdsgård vid Haraberget söndag 18 augusti kl 14–17.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.