Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Herrljunga Artikeln publicerades
Stina Nilss från RFSL Sjuhärad medverkar vid vernissagerna som inleder Fokus på hbtqia i Herrljunga.
Foto: Johan Valkonen
Stina Nilss från RFSL Sjuhärad medverkar vid vernissagerna som inleder Fokus på hbtqia i Herrljunga.

Anne Engström tipsar om sex saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

CIRKUSSHOW FÖR BARN

Cirkus: Barn 4–8 år är välkomna till Cirkus Cirkörs show Passa in – en hisnande cirkusshow om samarbete, tillit och att hitta sin egen plats. Gratis biljetter förbokas på Herrljunga bibliotek. Föreställningen är cirka 30 minuter.

Herrljunga Folkets park onsdag 6 november kl 10.

ARKIVENS DAG

Historia: Årets tema för Arkivens dag är ”Gömt eller glömt”. Herrljunga berättar Lennart Palm, känd från radions Melodikrysset, med humor och sakkunskap ”Från gravallvarligt till dödskul” kl 14 om gömt och glömt i och kring adliga gravvalv i svenska kyrkor. Herrljunga bibliotek, Fåglaviks Glasbruksmuseum och Artur Henrikssonsamlingen är öppna. Servering finns.

Herrljunga kulturhus, hörsalen lördag 9 november kl 13–16.

MARKNAD I BRODDARP

Marknad: Besök hantverkare, njut av serveringen med stenugnsbakat bröd med choklad eller kaffe. Det finns även pyssel och tipspromenad för barnen samt lotterier och loppis.

Broddarpsgården lördag 9 november kl 15–18.

MOGENDANS/MOTIONSDANS

Dans: Herrljunga folkpark ordnar mogen- och motionsdans varannan söndag. På söndag spelar Fernandoz. Entréavgift, servering finns.

Herrljunga folkets park söndag 10 november kl 18–21.30.

PSYKIATRINS DAG

Föreläsning: Dagen är en del i att uppmärksamma psykisk ohälsa i samhället, vad man kan göra själv och vilket stöd som finns. Mikael Lund, vd och grundare/beroendeterapeut på Human Gardening, föreläser om ”Beroende, medberoende och tillfrisknande”. Man får även träffa personal som arbetar i Herrljunga och Vårgårda kommuner samt i Västra Götalandsregionen. Fri entré, gratis fika.

Kunskapskällan i Herrljunga måndag 11 november, öppet hus från kl 17.

UTSTÄLLNINGAR OM HBTQIA

Utställningar: Satsningen Fokus på hbtqia i Herrljunga genomförs 11–16 november. Först ut är två utställningar som kommer att vara kvar under perioden. I Herrljunga kommunhus visas ”Det har hänt – nedslag i hbtqia-historien 1896–2019”. I Herrljunga kulturhus visas ”Ett queert här – berättelser från några av oss alla”. Under vernissagerna bjuds på snacks, tal och möjlighet att ställa frågor. Stina Nilss från RFSL Sjuhärad är på plats.

Vernissager Herrljunga kommunhus måndag 11 november kl 11.30–12.30 och Herrljunga kulturhus måndag 11 november kl 12.30–13.30. Därefter ordinarie öppettider för respektive lokal.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.