Guiden: Evenemangstips i Herrljunga

Herrljunga Artikeln publicerades
Gemensam skräpplockning står på programmet på söndag.
Foto: Arkiv
Gemensam skräpplockning står på programmet på söndag.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

HÄSTKVÄLL I EGGVENA

Föredrag: Hästrådgivare Margareta Bendroth, Hushållningssällskapet, informerar och svarar på frågor om foder, stallar, arbetsmiljö, företagande med mera. Kullings Gille och Hushållningssällskapet arrangerar. Fikaservering.

Eggvena bygdegård onsdag 23 oktober kl 19.

SÅNG OCH MUSIK

Kyrkligt: Karin Andreasson med team från Åsarp spelar, sjunger och vittnar (Söndagens arrangemang är inställt då Pär Alfredsson har lämnat återbud).

Källeryds missionskyrka lördag 26 oktober kl 19.

KLARA, FÄRDIGA, STÄDA!

Städdag: Gymmix Ljung deltar i det stora städuppdrag som Städa Sverige och Ica står bakom. Tillsammans städar man ett område. Gymmix tillhandahåller handskar och påsar. Efteråt bjuds alla på fika och alla får gratis yoga klockan 16. Alla som kommer deltar i en utlottning med priser från Gymmix och Ica. Anmälan via Facebook. Ingen avgift.

Samling Mörlandahallen i Ljung söndag 27 oktober kl 13.30–16.

MATMARKNAD I ALBOGA

Marknad: Smaka på god mat/delikatesser och botanisera bland vackra blommor i skenet av facklor. Cirka 15 lokala matproducenter har samlats på samma plats för att erbjuda allt från ägg, kött och mjölk till fin choklad.

Blommor och jord i Alboga söndag 27 oktober kl 11–14.

HÖSTMARKNAD i FÅGLAVIK

Marknad: Passa på att handla hantverk, hälsokost, mat, dryck, godis, hembakat och loppisprylar. Fornminnesstugan är öppen för besökare.

Mimersborg och Torget i Fåglavik söndag 27 oktober kl 10–16.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.