Guiden

Herrljunga Artikeln publicerades
Torsdag–söndag är det dragspelsstämma i Herrljunga Folkets park.
Foto: Claes Nyberg/Trelleborgs Allehanda
Torsdag–söndag är det dragspelsstämma i Herrljunga Folkets park.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

SPELMANSSTÄMMA

Musik: Herrljunga dragspelsklubb ordnar spelmansstämma 4–7 juli. Upplev buskspel med många spelmän, dragspelare, spelmansklubbar som spelar och uppträder. Torsdag är det buskspel från kl 12 till kvällen. Fredag är det buskspel från kl 10 till kvällen och dans till spelmansmusik kl 21–24. Lördag är det buskspel hela dagen från kl 10, spelmansuppträdande kl 11 i Herrljunga tätort, uppträdanden på Folkparkens scen kl 14 och dans till spelmansmusik kl 21–24. Söndag avslutas stämman vid 11-tiden. Gratis entré alla dagarna.

Herrljunga folkpark torsdag 4 juli kl 12–söndag 7 juli kl 11 .

 

SÖNDAG PÅ HEMBYGDSGÅRDEN

Underhållning: Herrljunga Hembygdsförening bjuder in till underhållning av Lennart i Korsgår'n från Timmele.

Herrljunga hembygdsgård vid Haraberget söndag 7 juli kl 14–17.

 

UT OCH VANDRA

Vandring: I Herrljunga kommun finns det gott om längre eller kortare vandringsleder. Om man vill göra sitt vandrande till en liten tävling kan man ta bilder och lägga upp på instagram med hashtaggen #vandraiherrljungaochvårgårda och ha chans att bli en av fem som får en överraskningspresent framåt jul.

Elisabeth Hesselbladleden (Herrljunga–Fåglavik), Fjällastigen (Mollaryd), Sandskenleden, Sjusjöarsled (Södra Härene–Grästorpasjön) med flera leder.

 

SOMMARUTSTÄLLNING – NATURFOTO

Konst: Fotograferna Mia Wålm, Maria Johansson, Markus Liljedahl och Lena Martinsson ställer ut landskap och vyer, närbilder och makro till och med den 9 augusti.

Herrljunga kulturhus, konsthallen, bibliotekets öppettider.

 

SPELA GOLF I VACKER NATUR

Golf: Herrljunga golfklubbs bana i Hudene är ritad av Jan Sederholm. Första delen går i parkliknande terräng, medan andra delen övergår till en skogsbana. Banan är måttligt kuperad. Tidsbokning kan göras på golfklubbens hemsida.

Herrljunga golfklubb i Hudene.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.