Guiden

Herrljunga Artikeln publicerades
Professor Lars-Gunnar Andersson pratar om språkfrågor i Remmene.
Foto: Privat
Professor Lars-Gunnar Andersson pratar om språkfrågor i Remmene.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

VIKTIGA VECKAN - MUSIK

Musik: Trubadur Jan Johansson spelar och sjunger på Gäsene kafé. Fri entré.

Gäsene kafé, Gäsenegården tisdag 19 februari kl 13.30.

 

VIKTIGA VECKAN - OM PSYKISK OHÄLSA

Föredrag: Den psykiska ohälsan ökar i befolkningen. Kerstin Konnebäck, psykiater på öppenpsykmottagningen i Alingsås berättar vilka tendenser hon ser i samhället och hos dem hon möter. Fri entré.

Kyrkans Hus i Herrljunga onsdag 20 februari kl 19.

 

SPRÅKFRÅGOR

Föredrag: Professor Lars-Gunnar Andersson, känd från Språket i P1, håller föredrag med rubriken ” Om alla säger fel, blir det rätt då?”. Fika ingår i inträdet. Före föredraget har Föreningsarkivet årsmöte (kl 14).

Remmene bygdegård lördag 23 februari kl 15.

 

STÖD TILL FÖRFÖLJDA KRISTNA

Föredrag: Andreas Reinhard från Hönö besöker Källeryds missionskyrka och berättar i bild och film om Open Doors arbete. Open Doors samverkar med kyrkor och kristna organisationer i alla länder som stödjer förföljda kristna. Offer tas upp till verksamheten. Servering efteråt.

Källeryds missionskyrka lördag 23 februari kl 19.

 

UTSTÄLLNING

Konst: Herrljunga konstföreningen arrangerar en utställning med Mirjam Brimse, drejat och skulpterat, och Lena Kalenius, akvarell. Vernissagen är på lördag och utställningen pågår till och med den 3 mars.

Herrljunga kulturhus, öppet måndag–torsdag kl 17–19, lördag–söndag kl 11–13.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.