Guiden

Herrljunga Artikeln publicerades
Utställningen #Memorylane har tidigare visats i Herrljunga kulturhus. Nu visas den i Galleri Lindeberg i Fåglavik.
Foto: Anne Engström
Utställningen #Memorylane har tidigare visats i Herrljunga kulturhus. Nu visas den i Galleri Lindeberg i Fåglavik.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga.

STICKKAFÉ I MOLLA

Kafé: Molla byalag ordnar stickkafé i församlingshemmet i kväll. Det återkommer sedan varannan tisdag.

Molla församlingshem tisdag 22 januari kl 17–19.30.

 

MUSIKALISK RESA GENOM HISTORIEN

Musik: The Gothenburg Combo är en gitarrduo i världsklass bestående av David Hansson och Thomas Hansy. De bjuder med humor och inlevelse på en musikalisk resa i den svenska historien.

Herrljunga kulturhus, hörsalen onsdag 23 januari kl 18.

 

TEMAKVÄLL OM COLOMBIA

Föredrag: Källeryds missionsförsamling har Colombiakväll. Carl-Olof Gustafsson berättar och visar bilder från sin resa till Colombia.

Källeryds missionskyrka lördag 26 januari kl 19.

 

TJENA MOSS; SIVAN!

Film: Dokumentärfilmaren Stefan Quinth är ute på turné med sin film om osthandlaren och levnadskonstnären Sivan Johansson. Vid visningen i Fölene är Sivan och hennes dotter på plats och ordnar ostprovning med Herrljunga päroncider. Fölene Navet serverar kaffe och kaka. Biljetter kan förköpas via www.cameraq.com eller köpas på plats.

Fölenegården söndag 27 januari kl 18.

 

fakta

 

Visa mer...

UTSTÄLLNINGAR

Konst: Nyöppnade Galleri Lindeberg visar svävande tavelkonst av Fåglavikskonstnärerna Angle & Dawn, fotograferad av Thomas örn Karlsson, till musik av Anders Rane. Utställningen #Memorylane har tidigare bland annat visats i Herrljunga kulturhus. Samtidigt visas konstinstallationen och fotodokumentationen ”Det svenska hemmet under konstruktion” från en konstkupp på Ikea. Bar med förtäring finns. Öppettider till och med den 10 februari på tel 073-4246845 eller på facebook. Herrljunga kulturhus visar ”I en hamnstad på 1500-talet” om utgrävningarna av Nya Lödöse till och med den 5 februari.

Galleri Lindeberg i Fåglavik, varierande öppettider. Herrljunga kulturhus, bibliotekets öppettider.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.