Guiden

Herrljunga Artikeln publicerades
Fira advent med stearinljus och tramporgel i Källunga gamla missionshus.
Foto: Jan Pettersson/Arkiv
Fira advent med stearinljus och tramporgel i Källunga gamla missionshus.

Anne Engström tipsar om fem saker att göra under sju dagar i Herrljunga

JULMARKNAD I KULTURHUSET

Marknad: Hantverkarna i Herrljunga har julförsäljning 1–22 december. På lördag, den 1 december är det öppet extra länge, klockan 10–16.

Herrljunga Kulturhus vardagar kl 16–19, lördagar kl 10–13.

 

JULMARKNAD I FÅGLAVIK

Marknad: Hantverk, mat och loppis utlovas på julmarknaden i Fåglavik. Kaféet serverar mat och fika.

Mimersborg i Fåglavik lördag–söndag 1–2 december kl 9–16.

 

ÖPPET HUS PÅ KUNSKAPSKÄLLAN

Skola: På skyltlördagen passar Kunskapskällans personal och elever på att visa upp sin skola. Elever från alla program berättar om sin utbildning och man kan gå rundvandring eller träffa UF-företagen. Restaurangprogrammet bjuder på soppa och glass.

Kunskapskällan i Herrljunga lördag 1 december kl 10–13.

 

ÖPPET HUS I KERAMIKVERKSTAN

Keramik: Se keramikutställningen med alster av Birgitta Swahn och hennes kursdeltagare, testa på i tomteverkstaden eller prova lyckan i lotteriet.

Storgatan 28 (källaren) lördag 1 december kl 10–16.

 

FIRA ADVENT UTAN EL

Kyrkligt: På första advent är det tradition att fira gudstjänst i Källunga gamla Missionshus, som helt saknar el, i skenet av levande ljus och med tramporgel. Jonas Björk från Stenstorp talar och gudstjänsten inleds med att Björn Lénberg och Gizachew Ayka ger en glimt från Etiopien. Församlingens olika körer sjunger. Efteråt blir det kaffe med kakpåse.

Källunga gamla Missionshus söndag 2 december kl 16.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.