Guiden

Herrljunga Artikeln publicerades
Dansa i kyrkan - visst får man det. Bilden är från en grupp i Blekinge som går Svenska kyrkans grundkurs där det bland annat ingår helig dans.
Foto: Bo Åkesson/BLT
Dansa i kyrkan - visst får man det. Bilden är från en grupp i Blekinge som går Svenska kyrkans grundkurs där det bland annat ingår helig dans.

Inger Melin tipsar om saker att göra under sju dagar i Herrljunga

DANSA I KYRKAN

Dans: Dans för själen, helig dans. Dansa i kyrkan är en gammal tradition och en meditation i rörelse. Inga förkunskaper krävs och teolog/danspedagog Christina Nyhage leder.

Lördag 10 november kl 11–14, Herrljunga kyrka.

KOLLA GAMLA FESTER

Kulturhistoria: Arkivens dag firas i ett samarbete mellan kommun och Föreningsarkivet i Herrljunga. Utställning om äldre fester, som Sämsjöfesterna, föredrag av etnolog Christina Ström om Firande i gamla tider.

Lördag 10 november kl 13–16, Herrljunga Kulturhus.

SMAKA PÅ ASIEN

Matkultur: Temadag om Asien. Sven-Erik Johansson berättar om Nordkorea och Sonny och JoJa Waxmo berättar om och ger provsmak av thailändsk mat. Öppet för alla. Arrangeras av PRO Gäsene/Herrljunga, ABF FyrBoDal , Herrljunga Kommun och Folkhälsan.

Lördag 10 november kl 14, Hemgården i Herrljunga.

DANSA I FOLKPARKEN

Dans: Herrljunga Folkets Park ordnar mogen- och motionsdanser. Turen har kommit till Sounders att spela.

Söndag 11 november kl 18–21.30, Folkets park i Herrljunga.

Se Lyrro - Ut & Invandrarna

Film: ”Lyrro” är en sketch-artad film som handlar om att människan har alltid varit på väg. Gjord av Peter Dalle och gänget bakom ”Yrrol” och ”Lorry”.

Söndag 11 november kl 18.30, Sagabiografen Herrljunga.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.