Fotbollen får alla att komma hem

Herrljunga Artikeln publicerades

När Herrljunga SK Fotboll arrangerar Företags- och föreningscupen i fotboll blir det något av en hemvändardag för utflyttade Herrljungabor.
Det är minst lika viktigt att träffa kompisarna som att vinna.

Herrljunga SK:s ordförande och tävlingsansvariga Robert Bengtsson är nöjd med uppslutningen.
– I år har vi 24 lag som tillsammans spelar 52 matcher fördelat över dagen, säger han. Vi startar klockan 8.00 på morgonen och finalen går klockan 21.
Det är intensiva och snabba matcher, eftersom var och en bara håller på i 13 minuter. När BT var där på eftermiddagen var det just en spelare som vann en dagens lunch för att han gjort turneringens 160:e mål. Vart 20:e mål belönades med en dagens lunch.
Turneringen har funnits sedan 1980-talet och ”alla” är med. Gemenskapen är viktigast av allt.
– Vi laddar med snabba kolhydrater och vila, skämtar spelarna i team Stayhard när de slagit sig ner efter att precis ha fått stryk med 6–0 av fjolårssegrarna Club Calcio.
De är i alla fall stolta över att ha ett lag som enbart består av företagets personal och att hälften är tjejer. De har målet för resten av matcherna klart – inte mer än fem bakåtmål.
Till nästa match funderar de på en ny taktik som innebär att någon lägger sig ner och spelar dör och resten av laget passar på att göra mål.
Motståndarlaget Club Calcios lagledare Dino Palalija leder ett lag med mer fotbollsbakgrund. Han själv och Raresh Botha har spelat i Norrby och Sanel Duzel är tränare för Elfsborgs U17-lag.
– Vi gör det här för att det är så kul att samla kompisarna. Visst är det kul att vinna, men framför allt är vi här för att ha roligt.
Albin Wessbo, Markus Bornehäll, Carl Swennberg och Robin Holmstrand ur HSK:s pojklag, HSK Frisco, sitter vid ena målet och hejar på sina favoriter Team Fotbollskanalen.
– Det här är det roligaste på hela året, säger Carl Swennberg.
Alla resultat från dagen kommer att finnas på www.hskfotboll.nu