Dags att nominera till utdelningar ur fond

Jällby Artikeln publicerades
Hemmansägaren Herbert Carlsson i Jällby instiftade sin fond 1989.
Foto: Privat
Hemmansägaren Herbert Carlsson i Jällby instiftade sin fond 1989.

Vid Jällbydagen den 22 september delas det för 30:e gången ut belöningar ur Herbert Carlssons Hembygds- och fornminnesfond till förtjänta personer. Det är bara några dagar kvar för nomineringar.

Hemmansägaren Herbert Carlsson i Jällby instiftade den 7 juni 1989 en fond som skulle dela ut belöningar till personer eller föreningar som främjat hembygds- och fornminnesvården inom Herrljunga kommun och den tidigare Gäsene kommuns geografiska område. Belöningarna har varierat mellan 1 000 kronor och 50 000 kronor. Man söker pengar för redan utförda insatser, inte kommande.

Sista datumet för att föreslå mottagare av 2019 års belöningar är den 9 september.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.