85-åring mår bra efter natt i skogen

Herrljunga Artikeln publicerades

Den 85-årige man som varit försvunnen sedan onsdagen och hittades tidigt på torsdagsmorgonen i ett kärr utanför en ort i Herrljunga kommun mår bra.

Mannen hade åkt iväg i bil vid elvatiden på onsdagsförmiddagen och gett sig ut i skogen för att leta efter en traktor och gick vilse.

– Hans sambo saknade honom när han inte kom hem och hörde av sig till oss, säger mannens son.

Familjen anmälde mannen försvunnen och polisen bad i sin tur om hjälp av militär. Det var ett militärt hundförarekipage som hittade mannen klockan 4.14 på morgonen i ett kärr några hundra meter från där bilen hade parkerats.

– Vi hittade några saker han hade haft med sig och kunde räkna ut i vilken riktning han hade gått, säger Kay Andreasson, militär insatschef. Först hittade vi en såg, därefter en tom påse där han hade haft bullar och sedan en dunk bränsle.

Militärerna bar ut mannen till vägen och han kördes i ambulans till sjukhus.

– Han kunde prata med oss och verkade inte ha tagit någon skada, säger Kay Andreasson. Tiden och vädret är viktiga faktorer när någon går vilse och den här gången hade vi vädret på vår sida.

När BT pratar med sonen bekräftar han att pappan mår bra efter omständigheterna och inte har tagit någon skada av natten i skogen.

– Det känns bra att allt slutade väl, säger sonen.