Fotbolls-VM

Sverige nöjd med VM-gruppen - möter USA igen

Fotbolls-VM Artikeln publicerades

Sverige fick tuffast möjliga motstånd i världsettan USA i sommarens fotbolls-VM. Samtidigt lottades man mot svagare Thailand och Chile - och förbundskaptenen Peter Gerhardsson har en god känsla. - Vi måste tro på att vi kan gå långt, och till och med vinna turneringen.(TT)

För femte VM-slutspelet i rad ställs Sveriges fotbollsdamer mot USA, rankat etta i världen, i gruppspelet. I de fyra tidigare gruppmötena har det blivit en vinst, en oavgjord och två förluster för svensk del och för förbundskaptenen Peter Gerhardsson var det egentligen strunt samma vilket av de sex högst rankade lagen i turneringen som man fick eftersom alla är tuffa.

– Personligen ville jag nog ha USA, det är ett lag som jag aldrig varit med och mött, och det har varit jämna, bra matcher mot dem, säger Gerhardsson till TT.

Fischer nöjd

Efter att ha dragit den på pappret tuffaste lotten från de högst rankade lagen fick Sverige något av en drömmotståndare i Thailand från den tredje seedningspotten och VM-debutanten Chile bland de sämst rankade lagen.

Försvararen Nilla Fischer är också nöjd med lottningen som genomfördes i Paris under lördagskvällen.

– Det ser ljust ut för oss tycker jag. Jag är nöjd med Thailand och Chile. Och som alltid USA... Det har vi slagit vad om, att vi skulle få USA i gruppen. Det är en motståndare som det alltid är roligt att spela mot och det gör inget att ha dem i gruppen, säger hon i C More.

Varken hon eller Gerhardsson har någon vidare koll på Chile eller Thailand. Men förbundskaptenen litar till fullo på sitt analytiska team med Anders Eriksson i spetsen.

"Oroar mig för minst"

– Han har gjort scoutingjobbet suveränt under hela resan och jag har hundraprocentigt förtroende för honom. Det är det jag oroar mig för minst, säger han.

TT: Hur är känslan annars nu när det börjar närma sig och förutsättningarna satt sig lite mer?

– Helst hade man börjat spela matcher direkt, men man får vänta till sommaren... Form är en färskvara men vi måste tro på att vi kan gå långt, och till och med vinna turneringen. Möjligheten finns. Det kommer att krävas hundraprocentiga insatser hela resan men det är den inställningen jag går in med.