Fotbolls-VM

Så tror profilerna det går i VM

Fotbolls-VM Artikeln publicerades

Sverige går vidare från gruppen. Det är de flesta profilerna som TT frågat överens om inför fotbolls-VM. - Om jag kan stå här med de här guldmedaljerna så kan de också gå riktigt långt, säger skidskytten och OS-guldmedaljören Hanna Öberg. Jonna Andersson, landslagsspelare i fotboll(TT)

Jonna Andersson, landslagsspelare i fotboll

– Jag tror absolut att Frankrike och Tyskland kommer att vara med och slåss om det. Sedan är det så klart att man hoppas att Sverige tar sig långt. Jag tycker de har något bra på gång och det ska bli roligt att följa hur långt de kan gå.

Sarah Sjöström, OS- och VM-guldmedaljör i simning

– Oj, oj, oj... De är ju i en svår grupp. Jag hoppas att Sverige i alla fall går vidare från gruppen, det hade varit superkul. Jag kommer följa VM så gott jag kan. Sverige kommer jag ju definitivt kolla på varenda match.

Annika Strandhäll, idrottsminister (S)

– Det går naturligtvis otroligt bra. Jag hoppas att vi tar oss riktigt långt, och det var väldigt lovande när vi tittade på kvalet. Jag kommer att sitta i Kungsan och heja. Jag är ju optimist, jag hoppas att det ska gå riktigt bra för oss så att det blir en sådan där riktigt varm sommar som 1994.

Anna Hasselborg, OS-guldmedaljör i curling

– Jag vågar inte jinxa, det går alltid dåligt när jag bettar. Jag håller tyst helt enkelt, för hela Sveriges skull. Men jag ser fram emot att följa VM.

Elin Rubensson, landslagsspelare i fotboll

– Jag tror Sverige tar sig vidare från gruppspelet. Lagmoralen gör att de klarar det.

Hanna Öberg, OS-guldmedaljör i skidskytte

– Jag tror på vinst i första matchen. Sedan hoppas jag att Sverige tar sig vidare från gruppspelet. Och om jag kan stå här med de här guldmedaljerna så kan de också gå riktigt långt, så är det.

Frida Hansdotter, OS-guldmedaljör i slalom

– Jag hoppas att de gör bra ifrån sig. Men äh, det är klart att de går vidare.

Nilla Fischer, landslagsspelare i fotboll

– Jag hoppas att Sverige tar sig vidare från gruppen, sedan tror jag att de i så fall får det svårt. De kan ju få möta Brasilien. Jag hoppas så klart att de går långt, även om hela vägen kanske inte känns realistiskt.

Anna Holmlund, VM-guldmedaljör i skicross

– Sådär, inte så jättebra. Fyra, femma, sexa, sjua, åtta, nia kanske. Men ingen medalj.

Wolfgang Pichler, förbundskapten svenska skidskyttelandslaget

– Sverige kommer att få det tufft att slå Tyskland i alla fall. Gräset är grönt och i slutändan vinner Tyskland, och vi vill vinna VM igen.

Zecira Musovic, landslagsspelare i fotboll

– Jag tror det kan gå bra för Sverige. Jag tycker Sverige har ett väldigt bra lag och man har fått ihop gruppen som helhet på ett bra sätt. Får de igång ett bra spel och några spelare som Emil (Forsberg) till exempel som kan stå ut extra så tror jag det kan gå bra. Han är en fantastisk spelare så han har alla möjligheter att bli Sveriges stjärna i år.

André Myhrer, OS-guldmedaljör i slalom

– Det känns som att Sverige har alla möjligheter, tycker jag. Jag såg matchen mot Danmark och bitvis spelade de bra fotboll. Jag tror att de kan bli farliga. VM är VM och allt kan hända. Jag kommer att sitta klistrad framför tv:n. Jag tror att de går vidare, jag hoppas det. Jag hoppas på en 94-upprepning.

Niklas Edin, OS-silvermedaljör i curling

– Jag har för dålig koll, men jag hoppas att det går bra. Jag tror och hoppas att de går vidare från gruppen.

Zebastian Modin, parasport, skidor

– Sverige ska väl ta sig vidare från gruppen i alla fall, annars är det en missräkning. Men då får de förmodligen Brasilien, så då tar det väl slut i åttondel. Tyskland eller Brasilien vinner nog.

Jim Gottfridsson, landslagsspelare i handboll

– Med tur så går Sverige vidare som tvåa (från gruppen) och sedan så åker de direkt i åttondelen troligtvis. Man är alltid förhoppningsfull, men jag tror dessvärre att det inte kommer att gå bra. Så länge de har en bra defensiv kan de alltid bli tvåa i gruppen. Tyskarna är starka. Man måste ta poäng mot Mexiko, så är det bara.

Karl-Erik Nilsson, ordförande Svenska fotbollförbundet

– Första drömmen är uppfylld genom att vi är där (i ett VM). Bragdartat med tanke på de motståndare vi haft i form av Holland, Frankrike och Italien. Nu när man är där hoppas man att den andra drömmen uppfylls, nämligen att ta oss vidare från gruppspelet. Den möjligheten finns absolut, vi har ett så starkt lag att vi ska kunna konkurrera om det. Hoppas vi ska kunna störa någon av de stora drakarna i en åttondelsfinal i början av juli.