Fotbolls-VM

Kan Hierro rädda Spanien från kaoset?

Fotbolls-VM Artikeln publicerades

Chockvågorna har knappt lagt sig. Hur påverkas Spanien av kaoset kring den sparkade förbundskaptenen Julen Lopetegui? - Vi kommer inte avvika en centimeter från vår fotbollsstil, säger snabbinkallade ersättaren Fernando Hierro inför Portugal-mötet.(TT)

Den officiella VM-premiären är redan avklarad, men för många har fredagens kvällsmatch mellan regerande Europamästarna Portugal och tidigare världsmästarna Spanien varit inringad som den stora smällkaramellen under VM:s inledande dagar.

Frågan är hur spanjorerna står sig efter de senaste dagarna. När det i onsdags kom fram att Julen Lopetegui skrivit på som tränare för Real Madrid redan till nästa säsong, bara månaden efter att ha förlängt kontraktet som spansk förbundskapten, fick han hastigt sparken av det spanska fotbollsförbundet.

Samma spel

In har i stället gamle försvarsgeneralen Fernando Hierro kommit.

– Ni kommer att få se det Spanien ni är vana vid, det Spanien som gillar att ha huvudrollen i matcherna och spelar vackert. Vi har fortfarande kvar många av de andra tränarna och vi kommer inte avvika från våra principer, säger Hierro.

Portugals förbundskapten Fernando Santos:

– De har spelat på ett sätt i tio år nu och det lär inte bli några överraskningar. Det är ett väldigt bra lag som inte kommer att ändra något radikalt, säger han.

Salah redo för spel

Fredagens andra matcher är Marocko mot Iran och, innan dess, Egypten mot Uruguay. I den sistnämnda matchen ser det ut som att Uruguays anfallsstjärnor Luis Suárez och Edinson Cavani kommer att få mäta sig med Mohamed Salah. 25-åringen, som gjorde 44 mål för Liverpool den gångna säsongen, har inte spelat sedan axelskadan i Champions League-finalen.

– Jag kan med nästan 100 procents säkerhet försäkra er att han kommer spela. Vi är väldigt optimistiska kring hans chanser, säger Egyptens förbundskapten Héctor Cúper.