Petri drog sista isgäddan

Fiskeligan 2012-03-26 | Uppdaterad 2012-04-11

Petri Roininen hann med ett sista ismetepass på Viskan innan isen gav sig helt. Det blev ett lyckat pass med flera fina fiskar varav de tre största vägde mer än 8 kg styck! Toppfisken var en romstinn honfisk på strax över 9 kg fördelat på 103 cm!Ja, då var isfisket över för den här säsongen. Den blev ovanligt kort och intensiv men dessvärre även riktigt svårfiskad. Teemu Huttula och kompisen Petri Roininen håller nog inte helt med om att det var svårfiskat då duon tog flera fina gäddor och lakar i ett flertal olika vatten. Bästa gäddfiskepasset hade man på den sista isen. Morgonen började med ett dubbelhugg av två fiskar på 8 resp. 9,06 kg. Därefter blev det stilltje men längre fram på dagen kom ytterliggare en 8-kilos. Tre gäddor på över 8 samma pass är inte vanligt i vår region.

Trollingfisket och metet är igång

Trollingsäsongen startade faktiskt helt okej i Vänern annars är det nog Vättern dom allra flesta hoppas på inför denna säsongen. Det har redan fångats 10+ laxar och rödingfisket kommer troligtvis också fortsätta att vara bra. Pierre Hallin inledde årets trollingpremiär i Vänern. Det blev ett klart godkänt premiärpass med en 7-kiloslax i topp!

Även metet har inletts i våra åar. Dessvärre har inte vår egna Viskan bjudit på något av värde ännu så länge men för oss som åkt lite längre så har fisket stundtals varit strålande. Lidan är min absoluta favoritå på våren och denna artrika och extremt fisktäta å har bjudit på alla tänkbara arter. Hittills har vi fått massor av fisk av följande arter(toppvikter inom parentes); Mört(300g), Braxen(1870g), Färna(1300g), Id(2380g), Stäm(210g), Björkna(540g), Sarv(840g) och Gädda(7500g). Som vanligt saknas dom riktiga toppfiskarna men det har under samma tid tagits större fisk av andra fiskare som t.ex; Braxen 2370g, Id 2690g och Stäm 250g. Mest överraskande i vår har varit stämen som stigit i sanslösa mängder och även nått imponerande vikter, för att vara stäm. Största stämen hittills togs av storfiskmagneten Peter Larsson, Borås.

Gädda

9060 g, 103 cm, tagen på ismete/sill i Viskan av Petri Roininen, Borås.(kval.)

Insjölax

7000 g, 78 cm, tagen på trolling i Vänern av Pierre Hallin, Sjömarken.(kval.)

Månadsvinnare Februari

Det blev för ovanlighetens skull en havsfisk som gav februaris månadspris. Peter Magnusson från Sandared belönas med ett 500-kronors presentkort för sin inrapporterade isfångade sandskädda.

Fredrik LarssonBT:s riktlinjer för nätkommentarer:

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på bt.se.

bt.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till nedanstående riktlinjer.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Borås Tidning som bär det juridiska ansvaret.

Riktlinjer:

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men…

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med främlingsfientligt innehåll.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte personangrepp.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.

Och...

Tonen ska vara korrekt och respektfull. Vi publicerar inte kommentarer som har en negativ inverkan på samtalsklimatet.

Disqus