Elin Kerola

Blogga eller dö?

Elin Kerola

Läste i förra veckans Metro om den nya, så kallade, "Blogg-sjukan". Högt blodtryck, svår prestationsångest, sömnproblem, magsår och allmän stress. Till följd av att skribenterna känner en allt högre press på att leverara ännu vitsigare formulerningar och ännu snitsigare inlägg än föregående.

Två personer i USA (vart annars?) hade till och med avlidit som en direkt följd av sitt bloggande (bör dock nämnas att personerna ifråga var över 50+, och led av hjärtproblem sedan tidigare).
Svenska bloggerskan Blondinbella talade också ut i samma artikel. Hon berättade att hon tvingats minska inläggen från åtta till tre per dag, för att " Helt enkelt orka med".

Visst. Det är jätte tragiskt och tråkigt att människor mår dåligt på grund av att de bloggar. Men någonstans kan jag liksom inte låta bli att fundera över varför man i helsike fortsätter. Om man uppenbarligen inte mår bra av det.

Själv så tar jag inte det här på så himla stort allvar. Jag försöker ha en skön och avslappnad inställning både till mig själv och min blogg.
Mitt motto är därför simpelt: Du är aldrig bättre än ditt senaste inlägg. Mer press än så lägger jag inte på mig själv.