TV: Stefan Andreasson ny klubbchef

Elfsborg Artikeln publicerades

Elfsborg förstärker truppen bakom truppen.

Stefan Andreasson utsågs i går till ny klubbchef.

Mathias Svensson tar plats som assisterande sportchef.

Fotboll Borås
Sedan Tore Stenbäcken efter en kort tid sade upp sig från jobbet som Elfsborgs klubbchef i våras har posten varit vakant.

Ordförande Bosse Johansson axlade delvis posten. Men sedan i går är Elfsborgs organisation åter intakt och till flera bitar utökad.
– Det är med stor glädje vi kan presentera den här lösningen, sade Bosse Johansson på gårdagens presskonferens och visade en over head-bild.

På den stod i grova drag:

Klubbchef/sportchef – Stefan Andreasson.

Assisterande sportchef – Mathias Svensson (50 procent).

Fotbollsadministration – Jan Ryrlén.

Alltså, Stefan Andreasson tilldelas större ansvar och delvis nya uppgifter.
– Jag är stolt över att få den här tjänsten. Dock innebär den inga revolutionerande förändringar. Nyheterna är väl att jag får ansvaret över marknadspersonalen, större siffer- och budgetansvar samt kan jobba med mer långsiktiga frågor, säger Andreasson.

Mathias Svensson, som tvingades avsluta sin framgångsrika aktiva karriär på grund av knäskada i våras, har den här säsongen ingått i tränarstaben. Men tar nu alltså klivet av planen och in på kansliet.
– Det är en stor grej för mig. Även om jag kunde tänka mig en tränarkarriär är den här rollen för attraktiv att tacka nej till. Jag ser fram mot att börja jobba, idéer finns redan här uppe om hur vi ska förbättra oss, säger Svensson och pekar på huvudet.

Exakt hur rollfördelningen mellan honom och Andreasson ska se ut är inte klart än.
– Det är tryggt med Mathias bredvid sig. Han påminner mycket om mig när jag tillträdde tjänsten som sportchef för nästan på dagen nio år sedan, säger Andreasson.

Mathias Svensson ska dessutom jobba 50 procent med marknadssidan, där han blir kollega med Marcus Hedelin som anställdes nyligen och Sten Strinäs.

Jan Ryrlén anställs för att ha hand om all administration, resor och mycket mer som har med elitverksamheten att göra.

Camilla Lundgren fortsätter som chef för kansliets administration/ekonomi-avdelning. Nytt här är att Erna Livred anställs. Hennes tjänster har tidigare köpts in.
– Vi utvidgar organisationen utan att det kostar oss speciellt mycket pengar, konstaterar Bosse Johansson.

Han berättar att flera olika lösningar har varit på tapeten men att detta var den klart bästa.
– Vi behåller kontinuitet och långsiktighet och får samtidigt nyfikenhet och entusiasm. Hela tiden vill vi bli lite bättre.

Han sneglar ner mot de tre medaljerna på bordet framför sig, guld, brons och stora silver – alla erövrade de tre senaste åren.
– Vi ska jobba hårt för att få flera sådana!