Svensson överväger att lägga av

Elfsborg Artikeln publicerades

Ett dyrbart eget misstag, och tung förlust hemma mot Esbjerg. Då pratade en mycket besviken Anders Svensson om att det kanske är dags att sluta.

– Det finns potential i den här gruppen. Men det kanske krävs en generationsväxling. Det kanske är dags för en annan att lägga av också, säger Svensson en dryg halvtimme efter slutsignalen.

– Vi får väl se om vi går till VM. Annars kanske det är lika bra att jag lägger av. Så känns det just nu i alla fall. Men jag får väl sova på det. jag är en känslomänniska. Och just nu känns det som att om vi missar playoff kan jag lika gärna låta de unga ta över. Det finns bra mittfältare i den här truppen.

Förlusten orsakades av två svaga insatser i eget straffområde av Elfsborg.

Först handlade det om en hörna i sjunde minuten. Esbjergs första hörna rensades först, men bollen lyftes tillbaka in i straffområdet. Där blev danskarnas lagkapten Hans Henrik Andreasen helt ren vid bortre stolpen. Från nära håll bockade han in ledningsmålet.

– Det kändes inte bra. Vi kunde ha undvikit det målet. En tung start. Sedan fick vi inte riktigt igång vårt spel. Det som stör mig är att vi inte vinner dueller, vilket vi hade pratat om precis innan. Jag tycker inte ens att vi gick in i duellerna. Det gör mig väldigt besviken. Samtidigt när man själv gör sådana misstag är det svårt att kritisera någon annan, säger Svensson.

Misstaget han tänker på föranledde 2–0-målet.

För i minut 67 nickade Andreasen till igen. Den här gången på en inläggsfrispark. Svensson såg ut att kunna rensa, men Elfsborgsstjärnan slog hål i luften, och bollen gick in i burgaveln.

– Jag läser spelet klockrent, ser att bollen skall hamna där. Problemet är att jag missar bolldjäveln. Det har aldrig hänt innan. Klantigt. Men tyvärr sånt som händer, säger Svensson.

Att Jon Jönsson reducerade två minuter senare på en mäktig frisparkskanon hjälpte inte. Elfsborgs oskärpa i båda straffområdena fällde laget.

För chanser saknades inte. De första tio minuterna var exempelvis Elfsborg piggt i djupled. Lasse Nilsson hotade flera gånger bakom Esbjergs mittbackar. Han fick också tre bra lägen. Inget av avsluten träffade dock mål.

– Det känns väldigt tufft. Det är mycket som skall till för att vi skall fixa detta. Men vi får inte ge upp, vi måste hitta något att bygga vidare på.