Succéförvärvet Höie lämnar Elfsborg

Elfsborg Artikeln publicerades

Succéförvärvet Kenneth Höie, 32, lämnar Elfsborg. Efter flera samtal med klubben bekräftar nu målvaktens agent Stig Lillejord att samarbetet är över.

– Kenneth kommer att lämna, det blir lätt problem med två så starka målvakter som vill vara nummer ett, säger Lillejord till BT.

I Kevin Stuhr Ellegaards skadefrånvaro har inhyrde Höie gjort stor succé med flera matchavgörande räddningar under den allsvenska inledningen.

Men när Ellegaard var tillbaka på allvar mot Häcken i våravslutningen i torsdags fick norrmannen för första gången nöta bänk.

Och nu är det också klart att 32-åringen från Haugesund inte kommer att stanna i Elfsborg.

– Vi har haft en mycket bra dialog med Elfsborg och det här är ingen lätt situation för klubben. Kevin är en utmärkt målvakt som man satsat resurser på och som flyttat till Borås med sin familj. Samtidigt är Kenneth 32 år och efter vad han har visat naturligtvis ingen andremålvakt. När nu intresset för Kenneth är såpass stort som det är känns det naturligt att titta efter nya uppdrag, säger agenten Stig Lillejord.

Djurgården har nämnts som ny klubbadress – inte minst efter det att klubbens målvaktstränare Kjell Frisk syntes på Norrporten Arena och Elfsborg bortamöte med Sundsvall. Men enligt uppgift ska Norrköping nu också ha kommit med allvarliga intresseförfrågningar.

– Jag kommenterar aldrig enskilda klubbar, men det finns flera klubbar i Sverige som vill värva Kenneth, några i Danmark och en utanför Norden, säger Lillejord.

Enligt Elfsborgs assisterande tränare Peter Wettergren var det egentligen aldrig aktuellt att förlänga med Höie:

– Det har blivit en stor fråga för många, för oss handlade det om en period under tiden Kevin var skadad. Kenneth Höie har gjort det strålande bra, men Kevin är vår förstemålvakt, det har varit glasklart hela tiden, i alla fall för mig.

Var det aldrig någon diskussion ens om att Höie skulle stanna och konkurrera?

– Självklart pratade vi om saken när han visade att han var så bra som han var, men jag tror inte Kenneth var så intresserad av att vara tvåa, men det där vet Stefan bättre, säger Wettergren.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson säger:

– När vi kontrakterade Kenneth hade vi ambitionen tillsammans att han skulle leverera här och sedan hitta en ny arbetsgivare. Visst har vi haft diskussioner om framtiden, men när Kenneth nu fått möjligheten att bli förstemålvakt på annat håll och under ett längre kontrakt blev det ganska självklart att skiljas åt. Kenneth är en kanonkille som vi lyckoönskar, men nu återgår vi till den gamla målvaktskonstellationen (Stuhr Ellegaard/Andreas Andersson).

BT har sökt Kenneth Höie.