Stuhr Ellegaard klar för Elfsborg

Elfsborg Artikeln publicerades

Elfsborg har gjort klart med den danske målvakten Kevin Stuhr Ellegaard. Han presenterades i dag på en presskonferens.

Förra veckan lämnade Jesper Christiansen för Odense. Nu har Elfsborg hittat en ersättare.

Som BT tidigare avslöjat är det Kevin Stuhr Ellegaard som tar över som förstemålvakt i klubben.

– Det här är ett bra beslut för både mig och min familj, säger han.

Ellegaard har inte spelat tävlingsfotboll sedan hans kontrakt med holländska Herenveen gick ut i somras. Under tiden har han tränat och spelat träningsmatcher med moderklubben FC Nordsjälland. Det märks att löftet om kontinuerlig speltid varit viktig för dansken när han valde Elfsborg.

– Sverige är inget steg nedåt i min karriär. Det finns inget nedåtsteg ifrån den situationen jag kommer ifrån nu. Jag är ödmjuk inför uppgiften i Elfsborg och vill fokusera på den. Jag ska bekräfta dem som trott på mig och överbevisa dem som tvivlat på mig, säger Kevin Stuhr Ellegaard, som beskriver sig som en allround målvakt.

Kontraktet sträcker sig över tre år. Tränare Jörgen Lennartsson ser målvakten som en spelare som tydligt styr upp försvaret.

– Det är en verbal spelare. Han har fått spela och träna under högklassiga förhållanden under sin tid i Holland, England och Danmark. Han är en vinnarskalle, och vi är väldigt nöjda med att ha honom här, säger Lennartsson.

Målvaktstränaren Gert Hansen har scoutat målvakten.

– Han är en karismatisk målvakt som styr och ställer i eget straffområde. Han har även väldigt bra fötter. På grund av hans storlek (198 centimeter) så kan han kanske förbättra sina sidledsförflyttningar. Det ska vi jobba med, säger han.