Nilsson nära spel i Columbus

Elfsborg Artikeln publicerades

Lasse Nilsson, 32, kan vara på väg att lämna Elfsborg.

Enligt uppgift till BT finns ett preliminärbokat flyg till USA redan i morgon – för att om möjligt göra upp med MLS-klubben Columbus Crew.

– Jag kan inte kommentera uppgifterna alls, säger Nilsson till BT.

I allsvensk toppstrid och med bara veckan till den stora cupfinalen på Friends Arena kan Elfsborg komma att tappa sin bäste målskytt (4) på stört.

Enligt uppgift ska Lasse Nilsson vara helt överens med Columbus om sina personliga villkor. Elfsborg äger dock frågan kring sin kontrakterade spelare (över 2015) – men då transferfönstret stänger redan nu på måndag den 12 maj är det bråttom.

Elfsborg var träningsledigt i går och när BT når Nilsson per telefon är han fåordig:

– Det är inget jag kan kommentera, säger han.

Men är tanken att flyga till USA i helgen?

– Som sagt, det är inget jag kan kommentera.

Enligt BT-källor ska Columbusledningen ha velat se Lasse Nilsson i USA redan i februari – men att dealen då inte var tillräckligt intressant. Nu låter budet dock annorlunda, ett kontrakt över ett och ett halvt år, med möjlighet till förlängning, där Nilsson blir en av lagets bäst betalda spelare.

Columbus Crew, som tränas av förre Hammarbytränaren Gregg Berhalter, ligger för närvarande femma och på slutspelsplats i Eastern Conference. Lagets största profil och playmaker är argentinaren Federico Higuain, storebror till tidigare Real Madrid-stjärnan och nuvarande Napoli-strikern Gonzalo.

Stefan Andreasson, Elfsborgs klubbchef, som var med och hämtade hem Lasse Nilsson från holländska Vitesse Arnhem 2011 säger till BT:

– Lasse är en av våra spelare som regelbundet är uppmärksammad. Det har funnits förfrågningar från USA tidigare, och kanske att så är fallet igen, men det är inget konstigt med det.

Men hur troligt är det att han försvinner innan fönstret stänger på måndag?

– Det finns inget bestämt i dag.

Är ni beredda att släppa Lasse Nilsson rent sportsligt?

– Blir det något konkret diskuterar vi det internt och tar ställning till det då, säger Stefan Andreasson.