Nice lägger nytt bud på Hiljemark

Elfsborg Artikeln publicerades

Nice är beredda att betala närmare 20 miljoner kronor för Oscar Hiljemark, 20.

Enligt uppgift ligger klubben i slutförhandlingar med Elfsborg – och att mycket nu är upp till mittfältaren själv.
– Vi ska summera den närmaste tiden, säger Hiljemarks rådgivare Carl Fhager till BT.

Efter en succésäsong som innebar ett första SM-guld i söndags räknar de flesta i Elfsborg med att stjärnmittfältaren försvinner i och med att transferfönstret öppnar i januari.
Enligt uppgift till BT är franska Nice enda klubben som för diskussioner med Elfsborg – och att parterna nu är nära att enas om en transfersumma på nära 20 miljoner kronor.
– Vi har haft en dialog med Nice, sedan går det inte i dag att säga vad det leder till, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.

Enligt Hiljemarks rådgivare Carl Fhager är det inte bråttom att ta beslut om framtiden:
– Oscar har den senaste tiden haft 110 procents fokus på att vinna SM-guld, varför allt annat fått vänta. Nu är säsongen i stort sett över och då är det dags att summera. Men jag tror inte att någonting blir klart den närmaste tiden, säger Fhager.

Hur ser du på intresset från Nice?
– Man får väl tolka det som grundläggande, när man väljer att lägga ett bud. Men det är nästan två månader kvar till det att transferfönstret öppnar och det återstår att se om fler klubbar beslutar sig för att bli konkreta.

Är det självklart att Elfsborg är ett avslutat kapitel för den här gången?
– Det är väl mycket som talar för det. Men Oscar är heller inte den som bara hoppar på första bästa tåg, han är noggrann i sin utvärdering, och sedan tar vi ett gemensamt beslut vad som är bäst för hans framtid.

Finns det något som talar emot en Frankrikeflytt?
– Nej. Men samtidigt är det många klubbar som följer Oscar.

Hiljemark gick i går inte att nå för en kommentar, men i BT:s färska guldbilaga sa han:
– Jag vet om att Nice håller koll. Jag är jättesugen på att testa en större liga och se vad jag duger till utomlands. Men jag får summera tillsammans med mina närmaste innan jag säger något mer.

Med Hiljemark förlorad lär Elfsborg redan inlett jakten på hans ersättare. Djurgårdens kontraktslöse mittfältare Daniel Sjölund, 29, är ett namn som nämnts inom kansliets väggar.
– Vi är inte där än. Det återstår att se om några spelare försvinner, vad vi har för ekonomi och sådana saker innan vi tar beslut om nyförvärv. Vi måste få smälta guldet först, säger Stefan Andreasson.